Centrul Incuboxx – Robu raspunde criticilor: este o cladire care are legatura cu industria!

De A.S.
Reactualizat la:
40Comentarii
Centrul Incuboxx – Robu raspunde criticilor: este o cladire care are legatura cu industria!
Modul în care arată Centrul Incuboxx, clădirea albastră cu panouri de policarbonat de pe Calea Circumvalaţiunii care va găzdui noul centru IT&C al Primăriei Timișoara, a stârnit multe discuții în ultimele zile. Primarul Nicolae Robu spune că acea construcție are „un iz uşor industrial” pentru că prin aspectul exterior s-a dorit să se atragă atenția că nu este un imobil oarecare de birouri, ci ar urma să fie găzduite afaceri. Critici au fost și din partea consilierilor locali. Unii consideră că o astfel de construcție nu are ce căuta în centrul orașului.

Zilele trecute v-am prezentat Centrul Incuboxx de pe Calea Circumvalaţiunii, care va găzdui incubatorul de afaceri din domeniul IT&C al Primăriei Timișoara. Pentru că soluția aleasă pentru realizarea acestei construcții a stârnit multe discuții, am discutat și cu beneficiarul. Primarul Nicolae Robu spune că îi place cum a ieșit clădirea și că poate că nu toată lumea a înțeles exact ce s-a vrut.

„Trebuie să înţelegem ce s-a vrut. Este o clădire care găzduiește afaceri în regim de incubare sau afaceri deja puse pe picioare mai bine. S-a dorit că prin aspectul exterior să se atragă atenția că este un loc unde se desfășoară astfel de activități. De aceea are aşa un iz ușor industrial în aspect. La prima privire, mi-au mai spus și alții că pare așa mai seacă acea construcție. S-a vrut un aspect de tipul acesta tocmai pentru a atrage atenția că e o clădire unde nu sunt birouri oarecare, activităţi aşa mai de birou, ci ceva ce are legătură cu industria”, a explicat Robu.

Edilul a afirmat că Centrul Incuboxx ar putea fi inaugurat la începutul lunii aprilie.

„Am început recepția, cred că la începutul lunii aprilie îl inaugurăm, am avut niște observații, nu era totul finisat cum trebuie, pus la punct, însă va ieși foarte frumos după părerea mea. Cred că e pe terminate amenajarea, adică remedierea. În interior chiar arată bine și clădirea este foarte funcțională”, a adăugat primarul.

Critici legate de modul în care arată această nouă clădire, care a fost proiectată de Biroul de Arhitectură Andreescu & Gaivoronschi, au venit şi din partea unor consilieri locali. Consilierul Ştefan Sandu (PDL) crede că o astfel de construcţie nu avea ce să caute în centrul oraşului.

„Nu sunt arhitect de meserie, poate chiar am gusturi învechite, dar ca simplu privitor afirm că aşa o clădire nu are ce cauta în centrul unui oraş cu pretenţii. E părerea mea, poate fi contestată! După ce, în ultima vreme se construieşte puţin, se construieşte şi cu aspect de ieftin şi anapoda! Chiar nu mai e nimeni în stare să facă măcar un proiect cu care să ne mândrim? Parcul Copiilor e un eşec, Piaţa Iosefin de asemenea, strada care se spală singură e o aberaţie, centrul tocmai se pavează aiurea, aleile de pe Bega sunt înguste, clădirea asta arată ca … . Sper ca prin pasajul Michelangelo vor încăpea maşinile!”, a concluzionat consilierul.

Două universităţi ar putea administra Centrul Incuboxx

Oficialii Primăriei Timişoara spun că au purtat discuţii cu reprezentanţii Universităţii Politehnica şi cu cei ai Universităţii de Vest pentru că cele două instituţii de învăţământ superior să administreze împreună noul incubator de afaceri din sectorul IT&C.

„O să vedem cum împărțim spațiile. Am o intenție să propunem, și am și vorbit, de altfel, cu rectorii universităților Politehnica și de Vest, ca împreună să creeze o societate care să preia clădirea şi să o administreze, ei să fie administratorii centrului de afaceri și incubare. Primăria Timișoara cred că și-a făcut datoria, a oferit un astfel de bun, şi nu trebuie primăria să se ocupe în continuare. Societatea universităților va primi în concesiune sau vedem în ce formă, gratuit, acest bun, pentru a-l administra conform unui caiet de sarcini. Nu să facă orice acolo, ci să facă ce stabilim noi, conform cu angajamentele din proiect. Aşa vrem să facem. Dacă nu, atunci va trebui să facem licitație”, a declarat primarul.

Centrul Incuboxx ar urma să găzduiască zeci de firme, antreprenori ce activează în domeniul IT&C la început de drum sau întreprinderi în curs de consolidare.

„Firmele care ajung acolo trebuie să plătească. Nu s-a stabilit exact cât, dar oricum sunt înlesniri, plătesc sume mici sau doar utilitățile, nu știu exact. Societatea formată din cele două universități ar trebui să selecteze firmele după niște criterii, plan de afaceri, sunt o mulțime de criterii. Apoi trebuie să facă toată administrarea clădirii, gestiunea cu firmele respective. Asta intenţionăm”, a mai explicat Robu.

Centrul „Incuboxx” a fost construit prin proiectul „Infrastructură regională de afaceri și inovare în sectorul IT&C”, fiind realizat parţial din fonduri europene.

Articole pe aceeaşi temă:

Incuboxx – se pregateste inaugurarea noului centru IT&C de pe Circumvalatiunii

 

 

 

 40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor