Incuboxx – se pregateste inaugurarea noului centru IT&C de pe Circumvalatiunii

De A. Strugariu
Reactualizat la:
53Comentarii
Incuboxx – se pregateste inaugurarea noului centru IT&C de pe Circumvalatiunii
© TION - Incuboxx – se pregateste inaugurarea noului centru IT&C de pe Circumvalatiunii
Centrul „Incuboxx”, clădirea realizată de Primăria Timişoara pe Calea Circumvalaţiunii, care va găzdui antreprenori ce activează în domeniul IT&C la început de drum sau întreprinderi în curs de consolidare, urmează să fie inaugurat în curând. Autoritățile vor și dota spaţiile de birouri din acest imobil, realizat printr-un proiect pe fonduri europene, cu echipamente IT. Au fost amenajate inclusiv zone de relaxare, de exemplu un panou de cățărare.


Centrul denumit „Incuboxx”, clădirea albastră cu panouri de policarbonat şi ferestre de mici dimensiuni la care s-a lucrat în ultimii ani pe Circumvalaţiunii, lângă pasajul CF, a fost construit prin proiectul „Infrastructură regională de afaceri și inovare în sectorul IT&C”. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu a pus piatra de temelie în primăvara anului 2012, imobilul fiind acum finalizat.

Proiectul este unul menit să vină în sprijinul antreprenorilor ce desfășoară activități în domeniul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor (IT&C), prin realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor în domeniul IT&C, a microîntreprinderilor aflate în faza demarării și/ sau consolidării afacerilor, fiind asigurate dotările și serviciile de suport necesare acestor companii. Noul incubator de afaceri urmează să fie inaugurat în următoarele săptămâni, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

„Incuboxx e o structură clar delimitată, care asigură o serie de facilităţi şi spaţii pentru desfăşurarea unor activităţi economice de producţie sau servicii, având ca scop atragerea microîntreprinderilor, a IMM-urilor şi companiilor, astfel încât să se valorifice potenţialul uman şi material al Timişoarei. Proiectul se află în faza finală. Practic în aceste săptămâni se realizează ultimele remedieri şi testări ale funcţionalităţii unor elemente, precum şi montarea mobilierului şi a echipamentelor IT. Valoarea lucrărilor a fost de aproape 13 milioane de lei + TVA, cu o contribuţie de 50% din Programul Operaţional Regional şi 50% din bugetul local. Proiectul va aduce o contribuţie directă la dezvoltarea sectorului IT&C local şi regional, prin realizarea unei transformări structurale în relaţiile dintre principalii actori IT&C din regiune şi prin instituţionalizarea unui parteneriat strategic între cercetare, instituţii de formare, întreprinderi româneşti şi companii străine/multinaţionale, în vederea realizării de produse şi servicii IT&C inovative”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Imobilul de pe Calea Circumvalaţiunii are o suprafaţă utilă de aproape 5.500 de metri pătraţi, având 30 de spaţii în care vor fi găzduite microîntreprinderi din domeniul IT&C şi 24 de spaţii destinate întreprinderilor mici din acelaşi sector.

Toate spaţiile vor fi echipate, cei care le vor ocupa urmând să aibă la dispoziţie inclusiv zone de relaxare. „Toate spaţiile beneficiază de echipamente gata instalate – calculatoare, dar şi imprimante, copiatoare în sistem shared -, conexiune internet de mare viteză, pe fiecare etaj există o sală modulară de conferințe, precum şi oficiu comun. Spaţiile de relaxare, cuprinzând chiar un panou de căţărare, completează o clădire perfect orientată către oameni tineri, creativi şi dinamici”, a mai declarat Diaconu.

Viceprimarul spune că în perioada următoare va fi concepută şi metodologia de ocupare a acestor spaţii, pe categorii. Clădirea Incuboxx a fost proiectată de Biroul de Arhitectură Andreescu & Gaivoronschi.

 53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor