Centru de tineret la Timisoara. Propuneri alternative la politicile publice ale Guvernului

De Adrian Panduru
Centru de tineret la Timisoara. Propuneri alternative la politicile publice ale Guvernului
© Tion: Centru de tineret la Timișoara. Propuneri alternative la politicile publice ale Guvernului
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, a lansat Centrul de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret.

Centrul de la Timișoara are ca scop principal formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul politicilor de tineret.

Centrul va formula și promova propuneri de politici publice la nivel național, regional și local, prin facilitarea dialogului social și civic între organizații neguvernamentale, parteneri sociali, personal din autoritățile și instituțiile publice locale, regionale și naționale, cetățeni.

Va fi realizată o rețea Rețea tematică de cooperare națională în domeniul politicilor de tineret, care va avea minimum 300 de reprezentanți din societatea civilă și instituții publice, care vor beneficia de programe de formare.

„Prin intermediul acestui centru ne propunem să avem o metodologie de acreditare a centrelor de tineret din România și standarde de calitate pentru activitatea de tineret. Tinerii au nevoie de infrastructură dedicată lor, care să aibă în desfășurare activități aferente comunității locale de tineret. Fiind unicul centru de tineret din România, certificat de Council of Europe – ne asumăm rolul de a împărtăși experiența acumulată și de a dezvolta sectorul de tineret românesc”, a declarat Mihai Vilcea, președinte al Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Proiectul „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret” se desfășoară în perioada mai 2018-iulie 2019, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeanpă, iar valoarea totală a acestuia este de 953,954.51 lei (cofinanțare Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 13,410.05 lei, cofinanțare Universitatea de Vest Timișoara – 5,669.04 lei).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor