Cele mai inedite hoteluri plutitoare

De T. Ex.
Reactualizat la:
Cele mai inedite hoteluri plutitoare
Ce poate fi mai relaxant decât o vacanță pe malul unei apei, în mijlocul naturii? Răspunsul e simplu, o vacanță pe apă, cu toate elementele de confort moderne care ar face până și cel mai mofturos turist de oraș să aprecieze contactul cu natura. Iată câteva din cele mai inedite hoteluri plutitoare.

Amazon Jungle Palace, Brazilia

Amazon Jungle Palace, Brazilia

Complexul ecologic Amazon Jungle Palace este de fapt un hotel de lux situat în pădurile tropicale din Brazilia, mai exact pe râul Negro, la 10 mile distanță de aeroportul internațional. Complexul are 65 de apartamente, și este unul dintre singurele hoteluri din jungla amazoniană. Complexul dispune de un sistem modern de tratare a apei și de colectare a deșeurilor, precum și de un plan de evacuare de urgență bine pus la punct, în cazul unei șederi mai nefericite.

Manta Resort, Zanzibar, Africa

Manta Resort, Zanzibar, Africa

Hotelul Manta din Zanzibar este o suită de trei etaje, care plutește într-un recif de corali și se mândrește cu un dormitor principal scufundat, care este înconjurat de ferestre pentru vizualizarea vieții marine din zonă.

Situat pe insula tropicală Pemba în Tanzania, complexul are două etaje la suprafața apei. Clienții cu spirit de aventură pot opta însă pentru etajul inferior, aflat la 4 metri sub nivelul apei, pentru o noapte liniștită alături de peștii exotici care se perindă pe la geamuri.

Aria Amazon, Peru

Aria Amazon, Peru

Următorul hotel de pe listă oferă oaspeților posibilitatea de a face o croazieră pe râul Amazon la bordul unui complex hotelier plutitor de 45 metri. Aria Amazon este o navă de croazieră care poate găzdui un număr maxim de 32 de pasageri, plus echipajul. Unitatea de cazare oferă o șansă rară de a observa minunile din regiunea Amazonului dintr-un punct de vedere neobstrucționat.

Aria Amazon dispune de 16 apartamente, fiecare cu zonă de relaxare și vedere panoramică către râu. Cei norocoși au ocazia să observe fauna deosebită a zonei, fără a o perturba, în timp ce sorb dintr-un cocktail la bordul acestui hotel plutitor de lux.

Catamaran Apartments, Serbia

Catamaran Apartments, Serbia

O firmă de design și arhitectură din Serbia a pus în aplicare un concept inedit. Reprezentanții firmei au dorit să ducă mai departe ideea de hotel plutitor, iar rezultatul a obținut marele premiu Millennium Yacht Design Awards.

Complexul Catamaran Apartments este de fapt o suită de apartamente catamaran care sunt atașate de o bază. Cei care închiriază aceste locuințe/nave, au posibilitatea de a se desprinde de bază și de a călători spre o altă destinație. Așadar este vorba de un hotel plutitor format din apartamente plutitoare independente.

Fiecare catamaran este compus dintr-un salon, o bucătărie, o baie, un hol cu spațiu de depozitare și o zonă de dormit, având o capacitate de două până la patru persoane.

Foto: oddee.com

 

Articole pe aceeași temă:

Ochiul Beiului – Lacul de basm, care nu ingheata niciodata

Cele mai fermecatoare si mai putin vizitate destinatii turistice

Nopti albe la Sankt Petersburg

Cele mai frumoase parcuri nationale din Romania

Cele mai bune destinatii de vacanta in 2016. Londra, locul 1 in top

Turism de weekend la 25 de kilometri de Timisoara: fortificatia de la Cornesti, vulcanii noroiosi

Cele mai frumoase orase din Croatia
Regulament de plasare a anunturilor