Cele mai bune firme din Timis au fost premiate pentru activitatea depusa in anul 2017

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Cele mai bune firme din Timis au fost premiate pentru activitatea depusa in anul 2017
© foto: Constantin Duma
Centrul Regional de Afaceri Timişoara a fost vineri seara din nou gazdă pentru Topul Judeţean al Firmelor. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat ceremonia de decernare a trofeelor pentru superlativele activităţii economice din 2017.

Cea de-a 25-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, eveniment organizat de CCIA Timiş, a răsplătit, vineri seara, succesul firmelor locale în cursul anului 2017. În prezenţa subrefectului de Timiş, Franţescu, a preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, şi a primarului Nicolae Robu, conducătorii celor mai de succes afaceri au fost premiate cu diplome şi trofee.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, au fost prelucrate numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

În top au fost admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament grupurile de interes economic (GIE); firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă; firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 a reunit 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de activitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului.

Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi au primit o bonificație de 10% din punctajul total. Totodată, 238 firme a căror perseverenţă le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

O comparație realizată între topul din 2016 vs. topul din 2017 arată că numărul de firme care au îndeplinit condițiile de eligibilitate a crescut de la 8.554 la 9.169; numărul de firme care au depus bilanțul contabil pentru excercițiul financiar trecut la termenul prevăzut de lege a crescut de la 28.567 la 30.071; numărul firmelor clasate în top pe pe locurile I, II şi III a urcat de la 1.767 firme la 1.787 firme; numărul firmelor distinse cu Trofeul de Excelență a urcat de la 111 firme la 238 firme.

La prima ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș pentru 1993 au intrat în competiție 178 de firme din 9.500 care au depus bilanțul contabil.

Tot în cadrul ceremoniei au fost acordate o serie de premii speciale pentru diferite organizaţii locale din domeniul social, al medicinei şi al învăţământului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor