Cele mai accesibile apartamente din Timisoara se gasesc in Sagului si Soarelui

De M. Hoster
Cele mai accesibile apartamente din Timisoara se gasesc in Sagului si Soarelui
© TION: Cele mai accesibile apartamente din Timisoara se gasesc in Sagului si Soarelui
Locuinţele din zona Şagului şi Soarelui rămân cele mai ieftine din Timişoara, în timp ce cele din zona centrală sunt cele mai scumpe. De asemenea, apartamentele noi au preţurile în creştere. Cel mai prost stau preţurile la terenuri, care continuă să scadă.


În zona ultracentrală a Timişoarei, apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 48.000 şi 65.000 de euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Şagului, acestea au preţuri cuprinse între 35.000 şi 42.000 de euro.

În zona Soarelui preţurile sunt cuprinse între 38.000 şi 44.000 de euro, iar în Bucovina sunt între 40.000 şi 49.000 de euro, arată datele obţinute de la compania de consultanţă imobiliară Darian. Situaţia este în mare explicabilă, zona de sud a oraşului fiind destul de puţin dotată cu spaţii comerciale de calitate, spre deosebire de cea de nord, acolo unde numărul de magazine este mult mai mare.

Comparativ, la nivel naţional, în primul semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi, a fost de 644 euro/mp, cele mai scumpe rămânând în continuare cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 956 euro/mp, urmate de Cluj Napoca și Timișoara cu 932 euro/mp și, respectiv, 860 euro/mp.

„Preţurile la nivel național au scăzut spectaculos de la mijlocul anului 2008 până azi. Pentru apartamentele vechi s-a înregistrat o scădere de aproximativ 40%, iar cele noi s-au ieftinit cu 33%. Micile variații din ultimele 6 luni au fost resimțite pe piața liberă mai degrabă ca o stagnare a prețurilor. Acesta este însă un semnal bun, o notă de optimism pe segmentul rezidențial, pe care estimăm o creştere moderată pe termen mediu si lung”, a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de consultanță.

Cât priveşte apartamentele noi, acestea au intrat deja pe creștere (aproximativ 1.6%), media de preț în prima jumătate a anului fiind de aproximativ 942 eur/mp, în scădere cu aproximativ 26% comparativ cu perioada de început a crizei. În ceea ce priveşte terenurile din Timişoara, preţurile acestora au înregistrat de-a lungul crizei imobiliare o reducere de aproximativ 69%, scăderea în ultimele 6 luni fiind de aproximtiv 4%. Raportul privind analiza pieţei imobiliare mai arată faptul că, în primul semestru din 2014, chiriile spaţiilor moderne de birouri au rămas constante, cele de clasă A fiind situate între 12 și 15 euro/mp/lună.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor