Cele doua aparate tomograf ale Spitalului Judetean Timisoara s-au defectat. Investigatiile se fac la un laborator privat, gratuit

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Cele doua aparate tomograf ale Spitalului Judetean Timisoara s-au defectat. Investigatiile se fac la un laborator privat, gratuit
© TION: Cele doua aparate tomograf ale Spitalului Judetean Timisoara s-au defectat. Investigatiile se fac la un laborator privat, gratuit
Cele două aparate tomograf ale Spitalului Judeţean din Timişoara s-au defectat. Pacienţii care au nevoie de investigaţii în această perioadă sunt trimişi la o clinică privată, cu care Spitalul Judeţean Timişoara a încheiat un contract pe o săptămână, timp în care cel puţin unul dintre cele două aparate de investigaţii va fi reparat. Investigațiile se fac gratuit.

Zilele trecute s-au stricat ambele aparate tomograf pe care le deţine Spitalul Județean din Timișoara. Conducerea spitalului a trimis cerere de oferte către toate unităţile care deţin aparate tomograf, pentru ca pacienţii să nu rămână fără investigaţii. Oferta cea mai bună a fost a celor de la Hiperdia, unde își pot face pacienții investigații, bineînțeles gratuit. Spitalul Judeţean Timişoara asigură şi transport pentru pacienţii internaţi.

“Din păcate s-au chinuit până seara încercând să remedieze unul dintre aparate. Acum lansăm comanda pentru piesă, sperăm ca până în weekend să fie gata reparaţia la un aparat. Ca pacienţii din spitalul judeţean să nu rămână fără investigaţii tomograf, ieri am emis cereri de oferte către toate firmele care fac aceste investigaţii şi acum facem contract cu Hiperdia pe o săptămână pentru ceea ce înseamnă urgenţă în judeţean, astfel încât pacienţii să nu plătească. Tomografia computerizată pentru toţi pacienţii care se prezintă în urgenţă sau sunt internaţi şi necesită o astfel de investigaţie, la indicaţia medicului curant, a şefului de secţie şi a şefului de gardă, aceasta se va efectua, până când se repară aparatul, la Hiperdia. Noi asigurăm şi transport. Aşa cum ajung cu targa la spital, aşa o să ajungă şi la Hiperdia. A fost cea mai rapidă si cea mai buna ofertă”, spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara Marius Craina.

La primul aparat care s-a stricat şi se va repara în acest weekend este vorba de înlocuirea unei piese în valoare de 20.000 de euro. La celălalt aparat problema este mai complicată – reparaţia costă 160.000 de euro.

“Celălalt aparat este un aparat cu o vechime de 3 ani, abia ieşit din perioada de garanţie, unde s-a constatat o defecţiune – cupola aparatului este defectă. La un aparat de valoarea asta este inadmisibil ca la o aşa o vechime să se întâmple. Reparaţia costă 160.000 de euro. Am făcut mai multe investigaţii, am cerut mai multe oferte de reparare a aparatului şi toate merg spre direcţia de 160.000 de euro. Din păcate, trebuie să cheltuim din banii spitalului, dar trebuie să dăm drumul reparaţiei ca să funcţioneze. Este o sumă foarte mare care trebuie alocată din rezerva financiară a spitalului”, a mai declarat Marius Craina.

“La primul aparat este o reparaţie în jur de de 20.000 de euro, a cărei finalizare noi sperăm că va avea loc în weekendul acestei săptămâni”, mai spune Craina.

Şi la Spitalul Municipal din Timişoara au fost probleme cu tomograful în aceste zile. Tomograful a fost reparat totuşi în 48 de ore, de luni până marţi seara. A fost o problemă de soft, iar de miercuri tomograful este din nou funcţional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor