Cel mai puternic laser din lume va fi prezentat la Universitatea Politehnica Timișoara

De A.M.
4Comentarii
Cel mai puternic laser din lume va fi prezentat la Universitatea Politehnica Timișoara
© foto: UPT
Studenții UPT vor putea vor putea vedea în curând, la UPT, o realizare științifică unică: cel mai puternic laser din lume.

Cel mai puternic laser din lume, capabil să furnizeze pulsuri de lumină extremă care concentrează a 10-a parte din puterea Soarelui pe Pământ, va fi expus în curând la Universitatea Politehnica Timișoara.

UPT, în colaborare cu ELI-NP, organizează miercuri, 29 mai 2019, între orele 11-13, o sesiune de comunicări privitoare la activitatea de cercetare din cadrul Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT, unde sunt așteptați mai ales studenții de la secțiile de inginerie, care vor discuta despre schimbările care au apărut în domeniul fotonicii și științelor inginerești asociate, transmit reprezentanții UPT.

În urma acestei sesiuni de comunicări, studenții la inginerie își pot alege teme de cercetare pentru licență, pot participa la stagii de practică sau pot aplica să devină ingineri în cadrul bazei ELI-NP, după absolvire.

ELI-NP reprezintă un proiect european prin care se dorește dezvoltarea, instalarea, operarea și mentenanța a două sisteme de producere a luminii extreme unice în lume: un sistem de doi laseri de mare putere și un sistem de fascicul gama de mare intensitate.

Cercetătorii de la ELI-NP sunt implicați în prezent în activități variate, precum proiectarea sistemelor mecanice pentru manipularea oglinzilor de mari dimensiuni pentru transportul luminii laser până la punctul de interacție cu țintele, dezvoltarea unor sisteme de vid ultraînalt pentru aranjamentele experimentale, dezvoltarea de algoritmi pentru analiza imaginilor produse în urma interacțiunii laserilor cu materia etc.

foto: UPT ©4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor