Cel mai mare si mai impresionant festival catalan din afara Spaniei ajunge la Timisoara

De T. Ex.
Cel mai mare si mai impresionant festival catalan din afara Spaniei ajunge la Timisoara
© TION - Cel mai mare si mai impresionant festival catalan din afara Spaniei ajunge la Timisoara
Peste 500 de artişti catalani vor participa alături de grupuri din România la un eveniment extrem de interesant şi de spectaculos incluzând tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe alte repere ale tradiţiei catalane. Inceputul lunii august va aduce la Timişoara cel mai mare şi impresionant festival catalan din afara Spaniei.


Festivalul APLEC Internacional va începe spectacol de Sardanas (hore catalane), vineri, 8 august, de la ora 10:00, în Parcul Rozelor, urmând să continue cu expoziții de construcții umane care vor avea loc pe platoul din fața Stadionului „Dan Păltinișanu”, precum și pe platoul din fața Școlii Generale nr. 30, începând cu ora 17:00.

Tot în data de 8 august vor avea loc dansuri cu bastoane, de la ora 15:00, în incinta Iulius Mall, urmând ca pe străzile Mărășești și Alba Iulia să aibă loc un spectacol itinerant. Ziua întâi de festival se va încheia cu spectacolul El cel i el Mar a Catalunya (Cerul și Marea în Catalonia), care începe de la ora 19:00 în Piața Victoriei.

Sâmbătă, 9 august, de la ora 11:00, în Piața Victoriei va avea loc pregătirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzită, giganți etc.), precum și ateliere de cultură populară catalană, precum: cursuri de dans Sardana (horă catalană), cursuri de Falcons (construcții umane, scrabel multicultural, poze cu capetele gigant). Ziua va continua cu parada catalană Cercavila, unde se vor prezenta toate grupurile participante la festival, printre acestea numărându-se Ansamblul Timișul, precum și Peregrinii.

Parada va avea loc de la ora 18:30, iar traseul pe care se va desfășura parada va fi următorul: str. Mărăşeşti colţ cu Gh Dima – Piaţa Victoriei (prin faţa Operei) – Modex (blocare sens giratoriu str IC Brătianu, bv 20 Decembrie 1989, str Lucian Blaga, str. Carol Telbisz) – bv 20 Decembrie 1989 ( închisă circulaţia pe ambele sensuri) – CD Loga (in faţa Primăriei) str CD Loga blocata pe porțiunea cu Primăria – Bv Regele Ferdinand – Piaţa Regia Maria – Bv Republicii – Piaţa Victoriei (în faţa Operei).

Ziua a doua de festival se va încheia cu spectacolul La Terra i el Foc a Catalunya (Pământul și Focul în Catalonia), care va începe de la ora 20:00 și se va termina la ora 23:00, spectacolul având loc în Piața Victoriei.

Duminică, 10 august, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, va avea loc pregătirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzită), dar și ateliere de cultură populară catalană, precum cursuri de dans Sardana și cursuri de Falcons. De la ora 18:30, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzică din Catalonia, urmând ca de la ora 20:30 să se desfășoare parada Fanfara Catalană, cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante, parada desfășurându-se în incinta Filarmonicii Banatul.

Festivalul catalan se va încheia prin spectacolul Follia Dels Elements (Nebunia Elementelor), care va începe de la ora 21:15, unde vor fi prezente toate grupurile participante la festival.

Articole pe aceeași temă:

Cel mai mare festival catalan din afara Barcelonei, la Timisoara

In curand, la Timisoara se va desfasura cel mai mare festival catalan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor