Cei de la RCM Timisoara s-au gandit sa paraseasca Superliga romaneasca pentru un campionat strain

De M. Hoster
5Comentarii
Cei de la RCM Timisoara s-au gandit sa paraseasca Superliga romaneasca pentru un campionat strain
© TION: Cei de la RCM Timisoara s-au gandit sa paraseasca Superliga romaneasca pentru un campionat strain
Hârtie surpriză apărută la masa presei la meciul dintre RCM Timişoara şi Dinamo. Trei foi, concluzii interesante, supărări multe. Pe scurt, cei de la club au fost extrem de supăraţi pe decizia Federaţiei de Specialitate de a nu trimite RCM în cupele europene, oficialii timişoreni arătând că în această situaţie formaţia ar putea părăsi Superliga pentru un campionat străin, dintr-o ţară „membră” în Liga celor şase naţiuni.


Meciul care a închis sezonul regulat la rugby a adus o surpriză pe masa presei la Timişoara. O hârtie aparent banală ascundea în conţinut o depeşă trimisă de RCM Timişoara pe adresa Federaţiei Române de Rugby pe 10 iulie în care clubul bănăţean protesta energic împotriva deciziei organizaţiei de a menţine reprezentarea României în Challenge Cup prin intermediul hibridului Lupii Bucureşti şi nu prin intermediul RCM.

„Pentru a clarifica această afirmație, vă rugăm să ne puneți la dispoziție manualul European Club Cups/Challenge Cup, astfel încât să putem să analizăm la rândul nostru conformitatea clubului RCM cu aceste specificații. Vă rugăm să ne transmiteți care au fost condițiile pe care le-ați luat în considerare în momentul în care ați declarat echipa RCM ca fiind neeligibilă, și să ne puneți la dispoziție documentul oficial rezultat în urma luării acestei hotărâri de către FRR”, au anunţat cei de la RCM în scrisoarea trimisă FRR.

Scrisoarea vorbeşte de lipsă de transparenţă în luarea deciziilor FRR, neplata unor sume de bani din drepturi de televizare pentru ultimele titluri obţinute, despre satisfacerea cererilor pentru convocările la Naţională şi chiar la hibridul pentru Challenge Cup, în ciuda numeroaselor accidentări care au rezultat de aici, cu efecte asupra echipei. Tonul este destul de dur, iar cei de la RCM, prin persoanala vicepreşedintelui Duşan Filipaş, semnatarul scrisorii, au anunţat că sunt dispuşi să se adreseze Comisiei Naționale de Disciplină Sportivă pentru a li se face dreptate.

Dar, cel mai dur paragraf din scrisoarea ce ar fi urmat să devină una deschisă, se referă la ameninţarea RCM Timişoara de a se retrage din Superligă şi intrarea în cadrul unui campionat dintr-o ţară care activează în turneul celor şase naţiuni, cel mai probabil Italia, fiind deja primite propuneri în acest sens:
„În ceea ce privște participarea RCM Timișoara în cadrul următoarelor ediții ale campionatului intern, ne rezervăm dreptul de a investiga opțiuni de participare în alte campionate europene, clubul nostru primind o invitație în acest sens de la o țară prezentă în cadrul Turneului celor 6 națiuni”.

Ape tulburate inainte de play-off?

Nimeni din cadrul clubului nu a părut să ştie cum a ajuns acea hârtie pe masa presei, toţi fiind surprinşi cum un asemenea document a părăsit actele organizaţiei pentru a ajunge pe masa presei. Surse din cadrul clubului vorbesc nu mai puţin decât de intenţia de a tulbura şi agita apele la echipă exact înainte de primul meci de play-off al campionatului, special pentru a destabiliza situaţia echipei înainte de aceste meciuri extrem de importante pentru un nou titlu. Scrisoarea datează din 10 iulie şi a apărut exact acum, ceea ce lasă loc la numeroase întrebări.

Explicaţii legate de această situaţie ar putea (poate) apărea în cadrul unei conferinţe de presă.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor