Cea de a doua editie a Salonului Inventiilor, la Timisoara

De Marcel Hoster
Cea de a doua editie a Salonului Inventiilor, la Timisoara
© TION: Cea de a doua editie a Salonului Inventiilor se deschide miercuri la Timisoara. Foto: Remi Radulescu
Cea de a doua ediţie a Salonului Invenţiillor din Timişoara se apropie de start. Între 25 şi 27 mai, la Casa Tineretului vor fi prezentate publicului peste 200 de invenţii, din 16 categorii, provenind din nouă ţări.


Prima ediţie a Salonului Invenţiilor de la Timişoara a oferit atât vizitatorilor profesionişti, cât şi publicului larg 150 de invenţii şi inovaţii. Câteva dintre acestea şi-au găsit investitori, devenind produse comerciale.

„Acesta este şi scopul acestor invenţii şi inovaţii, să intre în producţie, să devină realitate”, ne-a declarat Remi Rădulescu, organizatorul evenimentului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Cea de a doua ediţie a crescut, sunt 201 invenţii ce vor fi prezentate publicului, acestea provin de la specialişti din nouă ţări, din România, Moldova, Turcia şi ţări din fosta Iugoslavie. Sunt noutăţi din 16 domenii, extrem de variate, din lumea tehnică, din medicină, domeniul alimentar sau protecţia mediului. Cele mai bune dintre acestea vor fi premiate.

„Noi urmărim foarte mult ca proiectul să fie unul funcţional, să existe un prototip care să îşi poată demonstra viabilitatea, nu să fie neapărat un proiect. Se urmăreşte de către juriu ca proiectul respectiv să ofere cât mai mult posibil transpunerea sa în realitate, să devină un produs comercial”, am mai aflat de la Remi Rădulescu.

Toţi participanţii vor primi medalii pentru prezenţă. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru câteva dintre invenţiile prezentate.

„Când am fost la Salonul de la Geneva, una dintre invenţiile mele a primit un premiu special din partea Guvernului Flamand. Iar cu această ocazie am primit un superb album despre regiune şi despre arta flamandă. Am decis să oferim şi la Timişoara premii speciale, iar cei care le vor dobândi vor primi un superb album despre oraş. Noi trebuie să promovăm Timişoara, suntem mândri de oraşul nostru!”, a mai declarat Rădulescu.

Deschiderea oficială a salonului care are loc la Casa Tineretului din Timişoara este programată pentru ziua de miercuri, 25 mai, de la ora 11. Salonul va fi deschis publicului între orele 9 şi 18, intrarea fiind liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor