Ce este sanatatea si cum o pastram, ca si stare, ca si o evidenta preocupare?

De Lavinia Ceuta
Ce este sanatatea si cum o pastram, ca si stare, ca si o evidenta preocupare?
© TION - Ce este sanatatea si cum o pastram, ca si stare, ca si o evidenta preocupare?
Se tot vorbește de sănătate în ultimul timp și asta nu este o întâmplare. Evoluția omului a adus odată cu aceasta și o preocupare vădită față de cine este cu adevărat și cum poate el să-și înalțe stările de conștiință, propria-i umanitate și mai mult de atât!


„Sănătatea nu este totul”, a spus cineva, „însă, fără sănătate, totul este nimic”. Iar filozoful german Schopenhauer afirma: „Nouă zecimi din fericirea noastră se bazează pe sănătate”. Este firesc atunci să fim preocupați de aceasta…

Până la o anumită vârstă, sănătatea pare să fie ceva de la sine înțeles, la care majoritatea oamenilor n-au timp să se gândească, de parcă „sănătatea ar fi un cont inepuizabil în bancă de miliarde”. Așa se face că, în vâltoarea multiplelor preocupări, cei mai mulți nici nu se gândesc că ar avea rost să facă ceva pentru sănătatea moștenită fără vreun efort special. Puțini gândesc la consecințele ce pot apărea în desfășurarea unei vieți, odată cu apariția unei boli sau ale unor disfuncționalități.

Nu mai poate omul actual să dea vina pe lipsa de informație, doar parcurgem chiar o eră, care se spune că ar fi una informațională, nu-i așa? Materiale și studii sunt mai multe ca niciodată, doar noi să ne pornim a alege o cale și a o raporta la propria cunoaștere. Este trebuință de puțină introspecție, să vedem ce ne face bine și cât, să deprindem o cunoaștere personală și să înțelegem unde este ”de lucru” cu noi…

În studiul medicinei, preocuparea e atât de mult îndreptată spre însușirea mijloacelor de diagnostic și de tratament, cu alte cuvinte, orientarea curativă e atât de predominantă, încât aspectele profilactice abia dacă sunt menționate. Acest aspect rămâne să fie personalizat, de fiecare dintre noi în parte. Este treaba fiecăruia dintre noi să-și însușească cunoștințe despre modul în care se face profilaxia și se menține starea de sănătate permanent!

Mereu să vă amintiți că felul în care alegeți să trăiți, prin hrana de zi cu zi, prin felul în care gândim și gestionăm fiecare acțiune, reprezintă modul de prevenție a bolilor. Aceasta este forma prin care ne menținem sănătatea, ferindu-ne conștient de excese care generează în timp disfuncții organismului.

Hrana de zi cu zi și cunoștințele despre nutriție reprezintă unul dintre cele mai importante domenii de cunoaștere individuală, prin mâncare noi ne luăm practic ”medicamentul de zi cu zi”, spre sănătate și o bună întreținere a întregului. Să aveți cunoștințe despre acest domeniu este vital spre așezarea unei frumuseți estetice exterioare și clădirea unui organism ferit de boală și plin de energie.

Rămânem aproape, să ne inspirăm și să ne educăm despre sănătate, prevenția bolilor și stare de vitalitate maxima, până la sfârșitul zilelor noastre.

Mereu alegeri conștiente în dieta de zi cu zi, în fiecare aspect al vieții voastre!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Regulament de plasare a anunturilor