CCIAT organizeaza un curs destinat angajatilor din cadrul institutiilor de stat

De Marcel Hoster
1Comentariu
CCIAT organizeaza un curs destinat angajatilor din cadrul institutiilor de stat
Angajaţii din cadrul instituţiilor publice implicaţi în implementarea Sistemului de Control Intern Managerial pot să se specializeze în domeniu prin intermediul unui curs organizat de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş.


Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, la Centul Regional de Afaceri al CCIAT o nouă serie a cursului dedicat personalului din instituțiile și organizațiile publice cu responsabilități în implementarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM). Neîndeplinirea de către ordonatorul de credite a obligației de a elabora și prezenta raportul anual asupra sistemului de control intern şi managerial se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei. Cursul are ca scop prezentarea măsurilor de control intern necesare pentru implementarea și dezvoltarea SCIM și abordarea unor modalități practice de implementare a SCIM în cadrul entităților publice.

Obiectivele generale ale cursului vizează: conştientizarea managementului general de la nivelul entităţilor publice cu privire la responsabilitatea în proiectarea implementării și dezvoltării continue a sistemului de control intern managerial, inclusiv a Registrelor de riscuri şi a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se derulează la nivelul entitătii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entităţlor publice, republicat); Abordarea unor modalități practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitătilor publice – metode dinamice şi interactive.

Cursul se adresează următoarelor categorii de persoane: ordonatori de credite principali, secundari și terţiari; manageri din instituţii publice; auditori interni; membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea şi Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entităţilor publice; membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entităţilor publice; responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor funcţionale ale entităţilor publice; personal din entităţile publice implicat în procesul de dezvoltare şi implementare a SCMI.

La finalul cursului, participanții vor ști să identifice etapele procesului de implementare a SCIM în entitatea publică în care activează, respectiv să analizeze și să implementeze cerințele celor 16 standarde de control/managerial în entități publice. Ei vor putea analiza documentele de organizare specifice instituțiilor publice din care fac parte (organigrame, regulamente, proceduri, strategii etc) şi să realizeze autoevaluarea standardelor de control intern/managerial din cadrul instituției publice în care activează; să întocmească raportul anual asupra sistemului de control intern/managerial. Cursanții vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Perioada de desfăşurare a cursului este 29 – 31 mai 2017 (luni, marți și miercuri, între orele 16.00-20.00).

Informații suplimentare și înscrieri se pot obţine la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT. cam.104, sau la tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro, Ana Maria Luca, consultant cameral DFPP. Înscrieri on-line aici.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor