CCIAT organizeaza un curs de contabilitate in programul SAGA, in perioada 2 aprilie – 2 mai 2018, la CRAFT

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
CCIAT organizeaza un curs de contabilitate in programul SAGA, in perioada 2 aprilie – 2 mai 2018, la CRAFT
© foto: arhiva
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru luna aprilie organizarea unui curs de contabil cu aplicații practice în Programul SAGA. Specializarea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

CCIAT, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, pregătește o nouă serie a cursului de contabil cu aplicații practice în programul SAGA. Acesta are caracter intensiv și pregătește participanții pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. Este un curs practic și util, cu aplicabilitate imediată care tratează prima etapă a demersului contabil, întocmirea corectă a documentelor contabile. Programa de contabilitate are doua module care se întrepătrund: cel de contabilitate primară și cel de contabilitate asistată pe calculator.

Cursul se adresează atât absolvenților de studii superioare, precum și celor cu studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu. Structura cursului va include: Noțiuni introductive; Întocmirea, corectarea, arhivarea și reconstituirea documentelor primare; Inventarierea patrimoniului; Contul; Înregistrarea operațiunilor economico-financiare; Întocmirea balanței de verificare și a situațiilor financiare; Monografie contabilă. Partea practică, care constă în întocmirea documentelor primare, înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare și obținerea balanței de verificare se face utilizând aplicațiile informatice.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări – ANC, iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației, lector fiind Monica Ocnean. Certificatele împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.

Taxa de participare este de 1.000 de lei, iar costul cursurilor autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări se deduce integral din impozitul pe profit sau venit. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere din costul cursurilor, conform Ghidului Serviciilor. Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Perioada de desfășurare este 2 aprilie – 2 mai 2018, cu cursuri susținute de luni până vineri, între orele 16.30-19.30. Locul de desfășurare va fi Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informații și înscrieri se pot obține la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, camera 110, sau la tel. 0256/219 172, 0720/ 444 120, e-mail: mmuresan@cciat.ro, Milena Mureșan – coordonator curs.

(996337)
Regulament de plasare a anunturilor