CCIAT a avut un program încărcat și variat în prima jumătate a lui 2019

De C.V.
1Comentariu
CCIAT a avut un program încărcat și variat în prima jumătate a lui 2019
© foto: CCIAT
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut un prim semestru bogat în activități și evenimente în 2019. CCIA Timiș a venit în sprijinul mediului economic din județ și nu numai prin numeroasele sesiuni de informare, cursuri de perfecționare și misiuni economice desfășurate în primele șase luni ale acestui an.

Seminarii, sesiuni de informare, misiuni economice în străinătate, târguri, toate au făcut parte din calendarul încărcat al CCIAT, în primul semestru al anului 2019.

Cele 650 de firme membre, dar și comunitatea locală de afaceri au beneficiat de un amplu program de informare, derulate în colaborare cu serviciile publice din teritoriu, pe teme de interes precum criza forței de muncă. CCIAT a organizat 8 seminarii de informare, la care au luat parte peste 600 de participanți.

Cu referire la problema amintită anterior – criza forței de muncă – CCIAT a venit în sprijinul mediului de afaceri din zona de acoperire prin organizarea a 4 acțiuni care să aducă în prim plan soluții la problema lipsei muncitorilor în zona de vest a țării. Au fost desfășurate conferințe care au familiarizat firmele locale cu alternative precum recutarea forței de muncă din străinătate, sau promovarea învățământului profesional în sistem dual. Peste 250 de participanți au luat parte la acțiunile CCIAT.

De asemenea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a promovat internaționalizarea firmelor și afacerilor prin organizarea de misiuni economice peste hotare, parteneriate de afaceri și întâlniri B2B. În primul semestru al anului 2019 au fost organizate 8 misiuni economice la care au luat parte 130 de participanți.

Un alt capitol la care CCIAT a excelat în primele șase luni ale anului în curs a fost organizarea de târguri, expoziții și saloane tematice destinate atât firmelor în calitate de expozanți cât și publicului larg, care a avut ocazia să se familiarizeze cu cele mai noi tendințe, produse și soluții din domenii variate. Salonul industriei ușoare, Banat Agralim, Târgul de imobiliare Timișoara, sunt doar câteva exemple de evenimente care s-au bucurat de un real succes în această primă jumătate a anului. În total au fost organizate 9 expoziții, care au reunit 550 de expozanți și peste 50.000 de vizitatori.

Interesele economice ale comunității de afaceri locale au fost promovate în cadrul a 8 întâlniri și vizite oficiale, atât ale instituțiilor similare din străinătate cât și ale reprezentaților ambasadelor prezente pe teritoriul țării.

Un alt capitol important, bogat în evenimente organizate de CCIA Timiș a fost cel al cursurilor de formare profesională. Cei interesați au putut alege cursuri dintr-o gamă variată de domenii. În primul semestru din 2019, CCIAT a organizat 30 cursuri, din care 28 cursuri acreditate A.N.C. și 2 cursuri neacreditate. La ceste cursuri au participat 262 cursanți, din care 70 persoane provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor