CCIA Timis pregateste o noua serie de cursuri pentru responsabili de mediu

De Marcel Hoster
1Comentariu
CCIA Timis pregateste o noua serie de cursuri pentru responsabili de mediu
© foto: arhiva
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, organizează în perioada 19 – 28 noiembrie 2018 o nouă serie a cursului acreditat de Responsabil de Mediu. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Activitatea desfășurată de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației.

Tematica cursului vizează:

  • instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor;
  • aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului; aplicarea procedurilor de calitate;
  • gestionarea cerințelor legale de mediu;
  • elaborarea programului de management de mediu;
  • monitorizarea factorilor de mediu;
  • realizarea auditului intern;
  • supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență;
  • raportarea activității de mediu;
  • elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

Cursul se adresează tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri.

În conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, deținătorii / producătorii de deșeuri persoane juridice, comercianții, precum și operatorii economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri “au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligație unei terțe persoane”.

Programul de desfășurare a cursului este luni – vineri, între orele 17 – 21, iar locul de desfășurare Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Formator este Alina Lavinia Călușeru. Taxa de participare este de: 800 lei / pers, iar membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Informații și înscrieri: la Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri. bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, persoană de contact: Ana Maria Luca, tel. 0256219173, 0724604132 e-mail: amluca@cciat.ro.

Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT și pe pagina de Facebook a CCIAT.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor