CCIA Timiș oferă asistență pentru înființarea celor 25 de start-up-uri selectate prin programul SIA Vest

De C.V.
CCIA Timiș oferă asistență pentru înființarea celor 25 de start-up-uri selectate prin programul SIA Vest
© foto: Adrian Panduru/Tion
Un număr de 25 de start-up-uri au fost selectate pentru a primi finanțare prin proiectul Suport pentru Inițiative Antreprenoriale – SIA Vest. CCIAT, în calitate de partener al proiectului, oferă asistență în procesul de înființare a acestor noi firme.

CCIA Timiș vine în sprijinul start-up-urilor selectate pentru finanțare nerambursabilă prin proiectul SIA Vest. Experții CCIAT vor întocmi documentația necesară și vor intermedia formalitățile de înregistrare a firmelor la Oficiul Registrului Comerțului Timiș. De asemenea, mentorii din cadrul instituției vor oferi suport informațional și evaluativ.

Proiectul SIA Vest este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și este destinat persoanelor care vor să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest. Prin acest proiect se urmărește stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competențe antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest, care vor genera 88 de locuri de muncă.

Rezultatele de până acum ale proiectului SIA Vest au fost pozitive. Au fost organizate 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara; 380 persoane din aceste județe au fost înscrise în grupul țintă; 49 planuri de afaceri au fost depuse în cadrul concursului de planuri de afaceri organizat în perioada 08-29.11.2018; 25 planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare de către CCIA Timiș; au fost organizate 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate.

Finanțarea în cadrul proiectului SIA Vest este 100% nerambursabilă, valoarea totală a finanțării fiind de 6.420.240,78 lei. Proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Informații suplimentare puteți afla la tel. 0732-185.282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana Mirela BUZATU – Manager de proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor