CCIA Timiș găzduiește un workshop concentrat asupra schimbărilor climatice

De A.M.
CCIA Timiș găzduiește un workshop concentrat asupra schimbărilor climatice
© foto: CCIAT
În perioada 13 – 15 mai, CCIA Timiș găzduiește un workshop introductiv din cadrul sub-programului ”Pioneers into Practice”, parte din Programul CLIMATE KIC.

Programul Climate Kic reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este unul dintre partenerii naționali ai acestui program, găzduind astfel workshop-ul introductiv al Sub-programului “Pioneers into Practice”, în perioada 13-15 mai

“«Pioneers into Practice» este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.”, ne explică reprezentanții CCIAT.

”Pionierii”, care sunt experți în domeniile Climate Kic, vor lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni în cadrul unei organizații gazdă, din una din țările participante în program: Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia, Slovacia, Cehia, Croația.

Înaintea acestei perioade de mobilitate va avea loc o sesiune de ”online learning” prin care ”pionierii” vor fi inițiați în ”System Thinking” „Transition Theory” și în alte instrumente vizuale pentru a aplica practic aceste concepte. Proiectele la care ”pionierii” vor lucra în echipă se axează pe problema poluării și cea a risipei, pe cea a colectării selective a deșeurilor, pe transportul urban etc.

Modulul este disponibil gratuit AICI.

În cursul anului 2018, “pionierii” au participat la 2 workshop-uri organizate la sediul CCIAT; 1 worshop internațional la Edinburgh; întâlnirea partenerilor, Lisabona și la ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la CCIAT, în 17 decembrie.

Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor