Cat costa si de unde se pot cumpara bilete pentru spectacolele din Timisoara

De S.P.D.
Foto (c) fotosen.ro
Foto (c) fotosen.ro
La Timişoara, biletele pentru spectacole şi concerte costă între 4 şi 200 de lei. Asta dacă nu punem la socoteală evenimentele artistice cu intrare liberă, destul de numeroase în urbe, şi biletele VIP la evenimentele extraordinare, nu foarte dese, care aduc în Timişoara câte o vedetă de talia lui Jose Carreras sau Shakira şi unde cel mai scump loc poate ajunge până la 700 de lei. 

Biletele cu cele mai mici preţuri se găsesc la spectacolele teatrelor timişorene subvenţionate. În cazul majorităţii instituţiilor de spectacol timişorene, tarifele au rămas neschimbate de aproape 10 ani. La limita opusă, cea a biletelor mai scumpe, se situează de regulă spectacolele de turneu, cu vedete din Bucureşti.

La Opera Naţională Română din Timişoara, instituţie subvenţionată de Ministerul Culturii, cele mai scumpe bilete se vând pentru spectacolul extraordinar din seara de Revelion care, în 2010, a avut tarif maximal de 70 de lei. Conform tradiţiei, în ultima seară a anului, artiştii Operei timişorene joacă opereta „Liliacul”, de Johann Strauss, iar cele 686 de locuri ale sălii se epuizează, de obicei, în două-trei zile de când se pun în vânzare tichetele. În stagiune, Opera oferă şase categorii de bilete, în funcţie de locuri, cu preţuri între 5 lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi 50 de lei. Excepţie fac premierele, la care tarifele maximale sunt astfel: spectacole de operă – 60 de lei, operetă – 50 de lei, balet – 40 de lei. Agenţia  de bilete a Operei (str. Mărăşeşti nr. 2, telefon 0256 201 286) este deschisă zilnic între orele 10-13, 17-19. Rezervări de locuri se pot face  la adresa de email bileteoperatimisoara@yahoo.com.

La Teatrul Naţional Timişoara, instituţie finanţată tot de Ministerul Culturii,  tariful maximal al biletelor este 20 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii au acces la bilete cu tarif redus la 5 lei. TNT pune la dispoziţia spectatorilor două  agenţii de bilete: Agenţia Mărăşeşti (str. Mărăşeşti nr. 2) şi Agenţia Sala 2 (în Parcul Civic, În spatele Shopping Center Bega). Ambele sunt deschise de marţi până duminică, între orele 11-19 şi au aceleaşi numere de telefon: 0256 201 117 şi  0752113552. Bilete pentru spectacolele TNT se pot cumpăra şi online, de pe site-ul eventim.ro. La Filarmonica Banatul biletele de concert costă între 5 şi 10 lei. Pentru concertele extraordinare, tarifele se încadrează între 10 şi 30 de lei. Pentru concertele-lecţie, copiii plătesc pe bilet 2 lei. Agenţia Filarmonicii se află la Sala Capitol (bd.C.D.Loga nr. 2, telefon 0256  492521) şi este deschisă în zilele de luni, marţi  şi joi între orele 10-14, miercuri între orele 16-20 şi vineri între 10 şi 12 şi cu o oră înaintea concertelor.

La Teatrul Maghiar “Csiky Gergely” preţul maximal al unui bilet este de 16 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii au acces la bilete cu tarif redus de 8 lei. Casa de bilete (str. Alba Iulia nr. 2, telefon: 0356-450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro)  este deschisă  zilnic între orele 10-13, iar în zilele de miercuri şi vineri şi între orele 17-19, precum şi cu o oră înaintea spectacolelor.

Teatrul German de Stat Timişoara oferă trei categorii de bilete, cu tarife între 4 şi 12 lei. Agenţia (str. Alba Iulia nr.2, telefon 0256 435743) este deschisă de marţi până vineri între orele 10-15 şi 17-19, sâmbătă între orele 10-15, precum şi cu o oră înaintea fiecărui spectacol. Pe site-ul TGST sunt disponibile şi formulare de rezervări online.

La Teatrul pentru copii şi tineri Merlin (Teatrul de Păpuşi) biletele costă 2,5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. Casa de bilete (Bd.Regele Carol I, nr.3, tel.0256493049) este deschisă zilnic între orele 10-13 şi cu o oră înaintea fiecărui spectacol.

Pentru a asista la spectacolele Centrulului Judeţean şi de Cultură şi Artă  Timiş, adulţii plătesc pe un bilet 12 lei, iar preşcolarii, elevii şi studenţii beneficiază de o reducere a tarifului de 75%. Biletele se găsesc, de regulă, la sălile unde se desfăşoară spectacolele. Trebuie spus, însă, că multe dintre spectacolele de folclor susţinute de formaţiile CJCA au intrare liberă.
Filarmonica Banatul şi Teatrele Maghiar şi German sunt subvenţionate de Consiliul Local, iar Teatrul Merlin, Centrul de Cultură şi Artă şi muzeele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Timiş.
La Teatrul Auăleu (str. Zoe nr.1), unicul teatru independent cu stagiune permanentă la Timişoara, preţul întreg al biletelor este 20 de lei, iar elevii şi studenţii plătesc 15 lei pe un bilet. Rezervări se fac telefonic, la nr. 0751 892 340.

La Teatrul de păpuşi Iulia (Bv. 16 Decembrie 1989, nr.6,  Piaţa Maria telefon 0256 201990), instituţie privată de spectacole, biletele costă între 5 şi 8 lei şi se vând duminica, între orele 10-11, înaintea spectacolelor.

Pentru a admira colecţiile Muzeului de Artă Timişoara (Palatul Baroc, Piaţa Unirii), biletul de intrare costă 5 lei, iar la Muzeul Banatul (Piaţa Huniade) şi Muzeul Satului Bănăţean tariful de intrare este 4 lei. Cele trei muzee se află în subordinea Consiliului Judeţean Timiş.

La evenimentele artistice organizate de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, instituţie finanţată de la bugetul local, precum Festivalul Inimilor sau Ziua Timişoarei, accesul publicului este liber.

De menţionat că toate instituţiile de cultură subvenţionate de la bugetele publice oferă gratuităţi diferitelor categorii de spectatori, cum ar fi pensionarii „din cultură”, persoanele cu handicap grav sau copiii din instituţiile de ocrotire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !