Cartierul Fabric, animat cu acrobație, dans și muzică, la prima ediție a evenimentului TM2021: Impuls

De A. M. A.
Reactualizat la:
Cartierul Fabric, animat cu acrobație, dans și muzică, la prima ediție a evenimentului TM2021: Impuls
© foto: TM2021
Artiști din Franța, Germania, dar și din România vor aduce spectacole de acrobație și dans în cartierul Fabric, în cadrul evenimentului Impuls Fabric! Muzica va fi asigurată de trupa de jazz franco-iraniană Manushan și unul dintre cele mai cunoscute tarafuri lăutărești din România, Taraf de Caliu!

Impul Fabric, organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez din Timișoara, se va desfășura în perioada 1-6 octombrie, în Parcul Regina Maria. Vor avea loc spectacole de acrobație și dans cu artiști din Franța, Germania și România, precum și două seri de concerte: gypsy jazz cu formația franco-iraniană Manushan și muzică lăutărească cu Taraf de Caliu.

Seria de evenimente și spectacole în stradă IMPULS care se vor desfășura în fiecare dintre cartierele orașului, va avea prima ediție în luna octombrie în cartierul istoric Fabric. În perioada 1-4 octombrie vor avea loc atelierele de mișcare și dans destinate vârstnicilor, copiilor cu deficiențe de vedere, tinerilor cu dizabilități, dar și elevilor de la școlile din cartierul Fabric și profesioniștilor din următoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Acestea vor fi coordonate de artiștii companiei franceze Un Loup Pour L’homme și se desfășoară în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Timișoara, Liceul Teoretic Iris Timișoara, Asociația CevaDeSpus și Liceul Teoretic “William Shakespeare”.

Sâmbătă și duminică, 5-6 octombrie, publicul timișorean este invitat în Parcul Regina Maria unde vor avea loc spectacole și acrobații puse în scenă de trupa Un Loup pour l’Homme (Franța), artista Jennifer François (Franța), trupa Duo Sirena (Germania) și Școala de circ din Timișoara. Publicul va putea participa la ateliere de mișcare și echilibru, hip-hop, mers pe sârmă și jonglerie. Fiecare seară se încheie cu concerte, sâmbătă publicul va putea savura acordurile de jazz, flamenco și world music ale formației Manushan, iar duminică se va bucura de unul dintre cele mai cunoscute tarafuri lăutărești din România: Taraf de Caliu.

„Prin această primă ediție Impuls în Fabric, Institutul Francez continuă colaborarea cu Timișoara 2021 pentru promovarea artelor stradale și punerea în valoare a zonelor situate în afara centrului, în acest caz, fascinantul cartier Fabric. Programul este deopotrivă artistic și social, căci în afară de spectacolele prevăzute în weekend, numeroase ateliere sunt organizate în fiecare zi cu asociații și școli partenere. Trupa «Un Loup pour l’homme», una dintre cele mai curajoase trupe de circ contemporan de astăzi, va avea ocazia să lucreze cu diferite categorii de public, în colaborare cu Școala de Circ din Timișoara, înainte de a prezenta trei spectacole de mare calitate la finalul săptămânii (Face Nord, Rare Birds și One Day). Mă bucur, de asemenea, că și muzica are un loc bine definit în program, prin participarea formației franco-iraniene Manushan și a faimosului Taraf de Caliu în închiderea evenimentului de duminică seara. Vive Fabric!”, spune Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timișoara.

„Impuls Fabric este una din colaborările noastre cu Institutul Francez din Timișoara, un proiect planificat de Asociația Timișoara 2021 și inclus în dosarul de candidatură. Cu această ocazie transformăm spațiile publice din cartier în zone creative și de dialog și implicăm mai multe tipuri de public, copii, vârstnici, profesioniști, dar și grupuri vulnerabile. Impuls Fabric nu e doar un simplu spectacol, este un eveniment complex la care ne dorim să participe activ oamenii obișnuiți de toate vârstele și de toate categoriile sociale”, transmite Simona Neumann, directorul executiv Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez din Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local. Parteneri: Școala de Circ din Timișoara, Centrul Cultural German, Asociația Apeca, Consiliul de cartier Fabric.

Accesul la evenimente este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor