Candidatura Alinei Gorghiu din partea PNL Timis la Senat nu e sigura

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Candidatura Alinei Gorghiu din partea PNL Timis la Senat nu e sigura
© Tion: Candidatura Alinei Gorghiu din partea PNL Timis la Senat nu e sigura
PNL Timiș ar fi definitivat lista pentru alegerile parlamentare din această iarnă, dar aceasta poate fi modificată oricând. Candidatura Alinei Gorghiu nu este sigură.

Primarul Nicolae Robu a confirmat, vineri, că Biroul Politic Județean al PNL Timiș a dat votul final pentru listele de candidați la Parlamentul României. El susține că s-a abținut de la vot.

Noutatea după ședința BPJ de joi este că Alina Gorghiu l-a înlocuit pe Vasile Blaga în fruntea listei pentru Senat.

„A apărut o noutate, și anume candidatura doamnei președintă PNL pe țară, Alina Gorghiu. Eu am consultat BPJ și a fost o unanimitate agrearea candidaturii din partea PNL Timiș pe poziția 1 Senat, pe care o aveam vacantată în urma retragerii președintelui Blaga. A apărut din discuții pe care noi le-am purtat mai demult. Președinții partidelor, în general, candidează fie în filiale mai slabe, pentru a pune umărul și a le ajuta să obțină un scor mai bun, fie în filiale puternice pentru a contribui la maximizarea valorificării potențialului acestor filiale. Evident că noi ne aflăm în categoria a doua. Prezența doamnei Gorghiu este una care potențează campania noastră și contribuie la maximizarea șanselor noastre de a câștiga alegerile în județul Timiș”, a explicat Nicolae Robu, președintele PNL Timiș.

Robu susține că Alina Gorghiu poate candida în orice filială dorește. Nu a răspuns însă dacă președinta PNL a confirmat candidatura sau nu.

„Dânsa a analizat în ipotezele care îmi sunt cunoscute până în momentul de față: care ar fi cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă și care ar fi cel mai bun lucru pe care îl putem face noi. Nu trebuie să luăm lucrurile ca pe ceva ce nu se mai poate schimba sub nicio formă, pentru că până la urmă mai sunt niște săptămâni până se depun candidaturile și scena politică a României este în permanență în mișcare, pot apărea diverse noi elemente de luat în considerare și desigur că va ține de opțiunea doamnei președinte dacă va rămâne de partea PNL Timiș sau se va îndrepta spre altă filială. Ieri (n.r. joi) am avut o discuție cu doamna președintă și am convenit să o considerăm candidată a filialei Timiș a PNL. Dar, eu vă spun, cunoscând ce se întâmplă pe scena politică a țării… se întâmplă mișcări, sondaje, fluctuații de scor în diverse locuri și pentru un președinte de partid nu contează poziția lui personală, ci contează doar maximizarea șanselor partidului. Cine nu vede lucrurile astfel, trebuie să plece din partid”, a completat Robu.

Potrivit liderului PNL Timiș, cu toate datele problemei de acum, candidatura nu se schimbă. Dacă însă, în timp, apar considerente demne de luat în seamă, s-ar putea schimba lista PNL Timiș pentru alegeri.

„ Noi facem evaluări și, dacă ajungem la concluzii că s-ar potrivi să facem lucrurile altfel decât am decis să facem la un anumit moment… Este firesc să facem în permanență ce este bine pentru partid. Listele oficiale ale PNL în acest moment sunt cele pe care le-am făcut publice”, a mai spus Robu. Ce se întâmplă totuși dacă Alina Gorghiu nu mai candidează din partea PNL Timiș? Se face o rearanjare pe baza voturilor date în BPJ.

În prezent, lista PNL Timiș pentru alegerile parlamentare din această iarnă se prezintă în felul următor: Camera Deputaților – Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Balint Petrescu, Liliana Oneț, Maria Barna, Ovidiu Drăgănescu, Cornel Sămărtinean, Longin Popescu, poziția 9 ar urma să fie ocupată de cineva care a fost în PDL și Daniela Mariș, iar Senat – Alina Gorghiu, Mariana Nagy, Liviu Cocean, poziția 4 ar urma să fie ocupată tot de cineva din fostul PDL.

Candidaturile vor fi depuse cu 45 de zile înainte de alegeri, în 27 octombrie.

Articole pe aceeași temă:

Alina Gorghiu candideaza din partea PNL Timis la Senatul Romaniei18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor