Campanie pentru școlarizarea copiilor romi

De Florina Bălu
3Comentarii
Campanie pentru școlarizarea copiilor romi
Asociația Partida Romilor “Pro Europa” își propune să le trezească interesul copiilor romi în sistemul educational din județ. Prin intermediul unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar Timiș, membrii organizației vor merge în comunitățile de romi din Timiș, unde vor încerca să îi convingă pe părinți să își trimită copiii la școală.

Începând din anul 1992, Ministerul Educației și-a dat acordul pentru introducerea de locuri speciale în școli pentru copiii romi. Anul trecut în Timiș 67 de elevi romi au optat pentru locurile special rezervate pentru ei la licee. Anul acesta Asociația Partida Romilor speră că va reuși să crească numărul acestora, prin intermediul campaniei Noi îți dăm recomandarea. În perioada 28 mai – 20 iunie o echipă formată din trei persoane se va deplasa în localitățile din județul Timiș cu peste 200 de persoane de etnie romă pentru a promova educația. Printre cele 22 de localități în care membrii asociației vor promova educația se numără Satchinez, Comloșu Mare, Saravale, Checea, Jimbolia, Grabaț, Periam. Anul acesta, spre deosebire de anii precedenți li se va oferi și adulților șansa să își reia studiile.

“Campania urmărește creșterea  numărului de copii romi înscriși  la licee și facultăți pe locurile special alocate de Guvernul României în cadrul măsurilor afirmative pentru îmbunătățirea situației comunităților de romi. Elevii romi, care doresc să se înscrie pe locurile speciale pentru romi, trebuie să prezinte la înscriere o recomandarea de apartenenţa la etnia romă eliberată de o oranizație a romilor. Recomandarea va fi eliberată GRATUIT. În cazul în care părinții elevului nu sunt membrii ai unei organizații a romilor legal constituite, atunci unul dintre părinţi va da o declaraţiei pe proprie răspundere privind asumarea apartenenţei la etnia romă”, a declarat Valentin Pepenel, coordonator al departamentului de Programe și Proiecte din cadrul Partidei Romilor.

Activitățile campaniei se derulează în cadrul programului național “Totul pentru sănătate, totul pentru educație”, implementat de asociația Partida Romilor Pro-Europa în perioada 2013-2016. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0754366756 sau e-mail adrian.mirescu@yahoo.com .3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor