Camera Deputatilor majoreaza indemnizatia pentru mame

De B.A.M.
Horia Cristian
Horia Cristian
Camera Deputaţilor a aprobat un proiect de lege ce prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75 la sută la 85 la sută din venitul net. Au rămas însă  neschimbate plafoanele maximale stabilite iniţial.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 219 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi 3 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012.

Ce nu a fost eliminat este plafonul maximal. Acesta va rămâne 1.200 de lei pentru concediul până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani şi 3.400 de lei pentru concediul până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an. Deputatul PNL de Timiş, Horia Cristian, a explicat că decizia de a nu majora plafonul maximal se datorează constrângerilor bugetare şi acordului cu FMI.

„Ştiu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Am formulat mult mai multe amendamente, printre care şi eliminarea plafonului maximal, dar în acest moment, în condiţiile bugetului actual, în condiţiile acordului cu Fondul Monetar acestea nu au fost posibile. Redăm banii tăiaţi nedrept de PDL către mame şi copilaşi. În anii viitori, însă, este obligaţia noastră să facem o politică solidă pentru susţinerea familiei. Doresc ca această lege să fie promulgată cât mai repede pentru ca astfel va putea intra rapid în plată”, a spus Horia Cristian.

Proiectul de lege adoptat mai prevede flexibilizarea posibilităţilor de plată a beneficiarilor de ajutor social pentru cei care au de plătit taxe şi impozite locale. Astfel, verificarea plăţii taxelor şi impozitelor locale se va face doar în cazul familiilor şi persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel puţin 6 luni şi vor fi excluse de la această verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementează o perioadă de graţie de 60 zile în care se pot plăti datoriile către bugetele locale, timp în care beneficiarul îşi va primi dreptul.

Camera Deputaţilor este for decizional, proiectul de lege urmând a fi trimis spre promulgare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor