Buteliile cu propan – o solutie moderna si confortabila pentru incalzirea caselor si producerea apei calde

Reactualizat la:
Buteliile cu propan – o solutie moderna si confortabila pentru incalzirea caselor si producerea apei calde
ADVERTORIAL. Prețul lemnului de foc s-a dublat în ultimul an, iar în zonele unde rețeaua de gaz metan nu există, este din ce în ce mai greu și mai scump să ai căldură în casă iarna și apă caldă la robinet. Acum aveți la dispoziție o opțiune modernă pentru căldură, atât în calorifere, cât și la robinet – gazul petrolier lichefiat (GPL) de tip propan, în butelii de capacitate mare (35 kg).


Prețul lemnului de foc pentru populație s-a dublat în ultimul an și ca urmare a înăspririi legislației în domeniu, a declarat în 15 noiembrie 2016 directorul general al Romsilva, Ciprian Pahonțu. Acest trend se va menține atât în 2017, cât și în viitor, lemnul devenind o resursă rară și scumpă, pe măsură ce tăierile ilegale din fondul forestier al României se vor reduce.

Alți combustibili (gazul metan, gazul petrolier lichefiat tip propan, bricheții obtinuți din deșeuri de lemn și chiar curentul electric) devin variante de luat în calcul atunci când se decide ce tip de combustibil se va folosi pentru încălzirea spațiilor de locuit.

O opțiune modernă sunt buteliile cu propan. Este o variantă cu mai multe avantaje comparativ cu lemnele de foc, din ce în ce mai scumpe.

Suntem obișnuiți ca, atunci când se face referire la tipurile de gaz butan sau propan, să ne gândim la butelia pentru aragaz și la consumul de gaz al autoturismelor alimentate cu GPL auto. Practic, butanul și propanul (denumite GPL) au mai multe tipuri de întrebuințări.

Pentru consumul casnic, buteliile cu propan reprezintă o alternativă pentru încălzire și obținerea apei calde menajere, acolo unde nu există posibilitatea de branșare la rețeaua de gaz natural. Încălzirea se face prin racordarea buteliilor încărcate cu propan de capacitate mare (35 kg propan) la centrala termică, iar numărul buteliilor racordate la acest sistem depinde de consumatorii și necesitățile fiecărei case. Majoritatea centralelor funcționează cu ambele tipuri de gaz pentru alimentare: gaz natural și propan.

Avantajele unei astfel de variante de încălzire și producere a apei calde:

1. Confort – comparativ cu utilizarea centralelor termice cu combustibil solid gen lemn, peleți, cărbune, etc., nu este nevoie să se stocheze combustibilul. Se realizează automatizarea instalației cu termostat de ambient, iar aprovizionarea se face pe baza unei comenzi către dispeceratul furnizorului. Prin comparație, lemnele necesită tăiere, stocare îndelungată pentru uscare, alimentarea zilnică a centralei, curățarea periodică de cenușă, etc.

2. Flexibilitatea de a trece de la alimentarea unei centrale termice setate pentru propan la gaz metan de la rețea reprezintă un avantaj major în racordarea caselor construite în zonele rezidențiale care nu sunt racordate încă la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Cu o modificare minoră și anume schimbarea duzelor folosite în centrală, se va trece la alimentarea cu gaz metan fără investiții suplimentare.

3. Costul propanului este apropiat de cel al lemnului (până la 20% mai mare) și sensibil sub cel al energiei electrice. Acest fapt îl recomandă încă o dată ca o bună variantă pentru încălzire, acolo unde nu este posibilă branșarea la rețeaua de gaz natural.

4. Branșarea rapidă a centralei termice și a altor consumatori la sistemul de alimentare cu butelii încărcate cu propan – livrarea componentelor, a sistemului și branșarea efectivă durează maxim 48 de ore de la semnarea contractului de aprovizionare.

Cum functionează sistemul cu butelii încărcate cu propan?

Sistemul este compus din două grupuri de butelii care asigură continuitatea în alimentarea cu gaz a consumatorilor. Astfel, clienții nu vor sesiza oprirea încălzirii sau producerea apei calde în momentul golirii unui grup de butelii. Un indicator vizual semnalează clienților situația în care un grup de butelii s-a golit și este necesară comanda pentru înlocuirea lor.

Înlocuirea buteliilor se realizează rapid și ușor: un simplu telefon la dispeceratul firmei Avangas Mark plasează o comandă ce va fi livrată în maxim 24 de ore de la lansare. Pe lângă transport, specialiștii de la Avangas Mark se ocupă de montarea/demontarea și verificarea siguranței în funcționare a buteliilor la locația clientului.

Compania Avangas Mark, înființată în 2013, promovează soluții inovatoare în domeniul GPL, altele decât cunoscuta butelie galbenă utilizată pentru gătit, la aragazul fiecărei gospodării.
Experiența de peste 20 de ani a managementului companiei în zona de gaz petrolier lichefiat se reflectă în calitatea serviciilor, în seriozitate si în rapiditatea cu care ne străduim să ne mulțumim clienții.

Informații suplimentare și comenzi la numerele de telefon: 0256 476 476 si 0734 440 440, sau pe site: www.avangas.ro.

(857787)

 
Regulament de plasare a anunturilor