„Bunatatea e cel mai frumos cadou pe care il poti face”, interviu cu Horatiu Rada, manager general Cons Electrificarea Instal

Reactualizat la:
„Bunatatea e cel mai frumos cadou pe care il poti face”, interviu cu Horatiu Rada, manager general Cons Electrificarea Instal
© foto: CEI
Compania Cons Electrificarea Instal este principalul furnizor de servicii din domeniul energiei electrice din zona de vest a României și de peste șapte ani asigură mentenanța și întreținerea rețelelor electrice din județul Timiș. Acționarii, Eleodor Coptil și Horațiu Rada, sunt activ implicați nu doar în zona de business ci și în susținerea și finanțarea unor proiecte caritabile cu puternic impact în comunitate, în urmă cu câteva zile, ei au anunțat achiziționarea unui important aparat medical în beneficiul Fundației Laurențiu Ciucur.

Domnule Rada, la cea de a 25-a ediție a Telemaratonului Speranței ați anunțat achiziționarea unui aparat medical destinat beneficiarilor din cadrul Fundației Laurențiu Ciucur. De ce acest gest ?

Telemaratonul Speranței este cel mai longeviv eveniment caritabil care are loc an de an la Timișoara, cu aportul Fundației Laurențiu Ciucur și cu sprijinul major al Televiziunii Europa Nova, respectiv al Inspectoratului Școlar Județean. Am participat încă de la prima ediție, la început ca simplu voluntar și mai apoi, după deschiderea firmei, ca sponsor. Am fost acolo încă de la început, alături de colegul și asociatul meu Eleodor Coptil. Am rezonat cu suferința copiilor bolnavi de distrofie musculară și cu greutățile care apasă pe umerii familiilor lor. Pentru ediția a 25-a, organizatorii și-au propus strângerea de fonduri pentru cel puțin un aparat de respirat. Suntem fericiți că am putut să-l oferim noi, este o onoare și o bucurie.

Domnule Rada, în această lume încrâncenată și complicată, mai este loc pentru bunătate ?

Bunătatea este cel mai frumos cadou pe care îl poți face. Dincolo de cifre, contracte, balanțe și profit, bunătatea este cea care îți oferă satisfacția cea mai mare. Atunci când poți să aduci un zâmbet pe un chip trist sau când poți să oferi o șansă în plus la viață ai acea satisfacție care îți face ziua mai bună. Nu știu alții cum sunt, dar noi, eu și Eleodor Coptil, ne implicăm să ajutăm de câte ori avem ocazia. Aparatul destinat Fundației Laurențiu Ciucur este estimat la cinci mii de euro, o sumă apreciabilă ca valoare financiară, dar insignifiantă dacă ne gândim că aduce viață copiilor care suferă de distrofie musculară Duchene, copii aflați în mare suferință.

În ce alte proiecte v-ați implicat, domnule Rada, în afară de Telemaratonul Speranței ?

De peste 10 ani susținem toate proiectele majore ale Clubului Rotary Timișoara Cetate, club de servicii din care facem parte. În ultimul an am fost alături de două proiecte de suflet. Vorbim despre amenajarea noii biberonerii de la Maternitatea Bega, care va fi gata în mai puțin de o lună, respectiv Rotary Glob Art, un proiect prin care ne-am propus dotarea Centrului Regional de Sânge, un proiect deja finalizat cu succes. Suntem activi în planul responsabilității sociale pentru că așa simțim. Nu o facem pentru palmares, o facem pentru că am conștientizat nevoia de implicare și pentru că am identificat probleme punctuale care cu un mic aport au transformat lucrurile din rău în bine. Ca principiu, eu și colegul meu, încurajăm orice formă de manifestare în beneficiul celor cu care soarta nu a fost la fel de generoasă și le mulțumim tuturor celor care fac aceasta la fel ca şi noi.

(639)
Regulament de plasare a anunturilor