Bojin propune ca CJ Timiș și Primăria Timișoara să aloce bani pentru viitorul stadion: Nu suntem atât de săraci

De Adrian Panduru
10Comentarii
Bojin propune ca CJ Timiș și Primăria Timișoara să aloce bani pentru viitorul stadion: Nu suntem atât de săraci
© foto: arhivă
Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, actual consilier județean din partea UNPR, a propus, în plenul administrației județene de miercuri, 17 iulie, ca aleșii din Timiș să nu stea după Compania Națională de Investiții (CNI) în așteptarea banilor pentru realizarea stadionului și sălii polivalente, ci să pună… „umărul”…

Mai exact, consilierul județean UNPR Titu Bojin a propus ca reprezentanții Consiliului Județean Timiș, dar și cei ai Primăriei Timișoara, să contribuie cu bani pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic pentru viitorul stadion de 30.000 de locuri al Timișoarei și pentru sala polivalentă, în acest mod urmând ca lucrurile să se miște mult mai repede, iar investițiile să devină realitate… De altfel, consilierii județeni au votat miercuri, 17 iulie, predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A., a amplasamentului teren şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Construire Stadion cu capacitate de 30 000 locuri, municipiul Timișoara, județul Timiș”.

„CJ Timiș nu este unul care să stea cu mâna întinsă până când se va aproba Hotărârea de Guvern pentru investiție. Revin cu propunerea ca studiul de fezabilitate și documentația pentru demolarea stadionului să o putem face direct, cu posibilitatea de a preda după aceea către CNI sau pentru a putea atrage niște fonduri în vederea realizării stadionului. Procedura văd mult mai rapidă, și nu cred că în această ecuație nu va intra și Primăria Timișoara, și pentru stadion și realizarea sălii polivalente, pentru demararea, studiul de fezabilitate și proiectarea celor două mari obiective. Nu suntem chiar atât de săraci să nu putem da câteva milioane de lei. Dacă stăm să așteptăm cu mâna întinsă pentru cele două investiții și avem convingerea că vom și primi cele aproximativ o sută de milioane de euro de la Guvern eu mă îndoiesc”, a spus Titu Bojin.

Cele două investiții – stadion și sală polivalentă – vor fi realizate de către CNI. Stadionul va fi realizat pe actualul amplasament, după demolarea arenei Dan Păltinișanu, cu aproximativ 50 milioane de euro, iar sala polivalentă „pendulează” încă între Giroc și Timișoara, iar aceasta ar fi aproximativ în valoare de 40 milioane de euro.

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara a fost construit și deschis în anul 1963 când avea o capacitate de 40.000 de locuri. În prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor