Blocul de pe Brailoiu este aproape complet reabilitat, subsolul e insa plin de dejectii

De B.A.M.
Reactualizat la:
Blocul de pe Brailoiu este aproape complet reabilitat, subsolul e insa plin de dejectii
Imobilul de pe strada Constantin Brăiloiu din Timişoara, afectat de o explozie puternică produsă în urmă cu aproape doi ani este aproape complet reabilitat. Vestea proastă pentru locatarii din acest bloc este că termenul de finalizare a investiţiei este 31 decembrie, ceea ce înseamnă că nu se vor muta înapoi de sărbători. În plus, beciul blocului s-a transformat într-o imensă fosă septică, plină de dejecţii, iar reparaţia nu va fi suportată de Guvern.

După doi ani de certuri şi tergiversări, blocul de pe strada Constantin Băriloiu este aproape complet reabilitat. Lucrările au decurs destul de repede, ţinând cont că au început abia în luna septembrie a acestui an şi au termen de finalizare 31 decembrie. A fost refăcută inclusiv o parte a structurii de rezistenţă, afectată de explozia din luna ianuarie 2010, care a curmat viaţa unui bărbat şi a rănit grav o altă persoană.

„În acest moment sunt mulţumit de stadiul lucrărilor. Sunt câteva probleme în interiorul acestui imobil, ceea ce înseamnă că proprietarii s-ar putea să facă aceste sărbători în altă parte. (…) Constructorul şi-a făcut pe deplin datoria şi sper ca până la venirea îngheţului toate lucrările exterioare să se finalizeze. Eu sper că se va respecta termenul, având în vedere volumul de lucru şi modul în care s-a mobilizat constructorul”, a afirmat prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală.

El a precizat că, deşi autorizaţia de construcţie a fost dată în luna februarie, lucrările au început abia în septembrie deoarece proiectul tehnic a trebuit refăcut, iar licitaţia a întârziat şi mai mult demararea construcţiei.

În total, Guvernul a alocat 874.000 de lei, suma acoperind pe lângă refacerea structurii de rezistenţă a imobilului şi reabilitarea termică a acestuia. Ce nu include însă această sumă este conectarea sistemului de canalizare al imobilului la cel din stradă, problemă care exista înainte de explozie, existând riscul ca odată terminate lucrările, subsolul să se umple de dejecţii.

„Toată instalaţia de apă şi canal trece prin subsolul imobilului. La ora aceasta şi anterior exploziei, canalizarea a fost defectă, toată reţeaua nu era legată cu reţeaua exterioară şi subsolul e plin de dejecţii. Trebuie refăcut sistemul de canalizare interioară”, a afirmat şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ion Constantin.

De cealaltă parte, reprezentanţii locatarilor din blocul de pe strada Constantin Brăiloiu afirmă că nu au bani să dea nici măcare pentru această lucrare.

Explozie la un bloc cu 100 de apartamente din Timişoara

Primaria Timisoara refuza sa refaca blocul afectat de explozie de pe Brailoiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !