Bega Bulevard 2013: recital de pian, spectacole, jonglerii cu foc si Cursa Ratustelor

De A.S.
Reactualizat la:
12Comentarii
Bega Bulevard 2013: recital de pian, spectacole, jonglerii cu foc si Cursa Ratustelor
La sfârşitul săptămânii viitoare, la Timişoara va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Bega Bulevard. În perioada 6 – 8 septembrie, timişorenii vor avea parte de un recital de pian Teo Milea, concerte susţinute de Big Brothers Band, AM Band, Box Office şi Phaser, jonglerii cu foc şi momente de dans, vor putea urmări diverse ambarcaţiuni pe Bega şi vor putea participa la deja celebra Cursă a Răţuştelor.

Festivalul Bega Bulevard ajunge în acest an la cea de-a şasea ediţie. Aceasta va sta sub semnul multiculturalităţii, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara, care au ales să pună astfel în valoare potenţialul canalului Bega.

„Bega Bulevard doreşte să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidenţă Bega din toate punctele de vedere: estetic, urbanistic, ecologic, şi va concentra, pe parcursul celor trei zile, activităţi informative, de divertisment şi culturale. Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face-painting, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice. Toate aceste manifestări se vor desfăşura între Podul Mitropolit Şaguna (Tinereţii) şi Podul Traian, în Parcul Alpinet, pe malul canalului Bega şi chiar pe apă”, anunţă viceprimarul Dan Diaconu.

În ceea ce priveşte proiectul pe fonduri europene privind reabilitarea malurilor canalului Bega, viceprimarul spune că reamenajarea malurilor ar putea să înceapă în cursul lunii septembrie şi înseamnă, în primul rând, reabilitarea spaţiului pietonal, amenajarea de piste pentru biciclişti, reamenajarea peisagistică a spaţiilor verzi şi realizarea de staţii de transport în comun pentru circulaţia pe Bega, în scopul revitalizării navigaţiei. „Termenul de execuţie a lucrării este de un an şi jumătate, iar Primăria Timişoara doreşte achiziţionarea de ambarcaţiuni pentru transportul în comun, tip vaporetto”, a adăugat Diaconu.

Festivalul Bega Bulevard va începe în data de 6 septembrie. În deschidere, de la ora 18.00, va cânta Fanfara Timişoara Big Band, vor ţine discursuri oficialităţile, iar apoi, de la ora 18.30, timişorenii vor putea urmări mai multe ambarcaţiuni defilând pe Bega.

De la ora 19.00 va urma un spectacol de music-hall cu studenţii Facultăţii de Muzică din Timişoara, iar de la ora 20.00 melomanii vor avea parte de un recital de pian susţinut de Teo Milea şi jonglerii cu foc pregătite de Shadows Art.

În 7 septembrie, între orele 10.00 – 20.00, pe malul canalului Bega sunt programate diverse activităţi pentru copii, expoziţii şi ateliere de creaţie organizate de Fundaţia Rubin – modelaj, face-painting, caricatură, pictură pe sticlă şi origami, ateliere organizate de Viv Art – Centrul de Artterapie şi psihologie – de pictură pe suprafeţe mari şi mici, pictură pe piatră şi modelaj, şi Asociaţia Culturală Noua Acropolă – atelier teoretic şi practic despre basorelief şi pictura acestuia, ateliere de pictură inspirate din basmele româneşti.

Reprezentanţii Centrului Cultural German vor pregăti un loc de lectură pe malul apei şi îi vor invita pe cei mici la desene şi jocuri; Asociaţia Cloud Factory va fi prezentă cu ateliere de manufactură, lampioane din borcane, animăluţe cusute din resturi de materiale, atelier de lut, modelaj – ceramică; Babel Center are în program poveşti, muzică pentru copii şi concursuri de limbi străine; Organizaţia Naţională Cercetaşii României (Licos Timişoara) va organiza diverse jocuri, un atelier de realizat noduri şi lecţii de supravieţuire în natură. Eco-grădiniţa Tom şi Jerry va fi prezentă cu ateliere reciclabile, iar Librăriile Cărtureşti vor prezenta cărţi pentru copii sub genericul „Lectură la liber”.

În programul de sâmbătă vor mai fi un moment de dans modern, susţinut de Ansamblul Reflex, de la ora 12.00, un spectacol prezentat de trupa de teatru a Casei de Cultură a Studenţilor, de la ora 15.00, un concert susţinut de formaţia Peregrinii, de la ora 16.00, concursuri pe apă între diverse tipuri de ambarcaţiuni, de la ora 17.00, şi concerte susţinute de Big Brothers Band, AM Band, Box Office şi Phaser, de la ora 19.30. Seara vor fi lansate pe cer lampioane de pe malul canalului Bega.

În 8 septembrie, de la ora 17.00, va avea loc Cursa Răţuştelor pe Bega, organizată de Clubul Rotaract Timişoara. Mii de răţuşte vor fi lansate la apă de pe Podul Tinereţii într-o cursă până spre Podul Traian. La fel ca şi în alţi ani, timişorenii vor putea ”adopta” una sau mai multe răţuşte, cumpărând bilete cu seriile care corespund răţuştelor şi vor avea astfel ocazia să câştige premii.

Tot în 8 septembrie, între orele 10.00 – 20.00, sunt programate diverse activităţi pentru copii, ateliere de creaţie şi expoziţii la standurile de pe malul canalului Bega.

De la ora 11.00 vor cânta formaţia ALL Friends Band şi invitaţii lor, de la ora 12.00 va fi din nou dans modern cu Ansamblul Reflex, iar la ora 13.00 voluntarii de la SALVO vor prezenta un exerciţiu de salvare.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor