Basescu a prezentat motivele pentru care a cerut Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS

De T. Ex.
Basescu a prezentat motivele pentru care a cerut Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS
© TION: Basescu a prezentat motivele pentru care cerut Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS
Președintele Traian Băsescu a explicat miercuri, prin intermediul unei declarații de presă, motivele pentru care a cerut reexaminarea legii pentru reducerea CAS.

“Un alt risc este legat de creşterea taxelor: a celor pe proprietate, a celor pe automobile, creşterea Cotei Unice. Un alt risc este fragilizarea sustenabilităţii fondului de pensii. Am trăit zile când am constatat că nu aveam de unde să luăm bani pentru pensii. Creşterea de la 12.5 la peste 18 miliarde de lei, deficit al fondului de pensii este un lucru îngrijorător. Nu vreau să spun că nu se vor plăti pensiile, dar creşte riscul să amânăm plata pensiilor, să le mutăm pe luna viitoare. Acesta este un deficit structural”, a declarat președintele Traian Băsescu.

Președintele a mai explicat că decizia sa a fost influențată și de situația investițiilor făcute anul trecut.

“Faţă de alocaţia bugetară, pe primele şase luni de la investiţii s-au tăiat 22 de la 25%, iar efectul s-a văzut în creşterea şomajului. Nu am pretenţia ca la nivelului Executivului să se înţeleagă ce este şomajul. Bieţii oameni de la guvern cred că pentru a depista şomajul te uiţi la câte locuri de muncă s-au creat. Trebuie să te uiţi şi la cele pierdute. (…)

Un alt element care m-a făcut să întorc legea în Parlament este legat de modul în care s-au realizat investiţiile pe anul acesta. Anul acesta, pe primele 6 luni, deficitul de încasări e de circa 2,4 miliarde lei, deci premierul trebuie să facă obligatoriu o rectificare negativă. Constatăm că anul trecut Guvernul a făcut 3 rectificări negative din cauza nerealizării încasărilor. Sigur, premierul nu înțelege economia şi compară anii între ei”, a mai spus președintele.

În încheiere, Traian Băsescu a afirmat că reducerea CAS-ului este o măsură pozitivă, dar că se îndoiește de sustenabilitatea sa.

„Nu am intervenit pe textul legii. Deşi am solicitat un document de la Guvern din care să rezulte cum poate fi susţinută reducerea CAS, nu am primit nici un document. Vreau să afirm din nou că o reducere a CAS-ului este o măsură bună pe care o susţin fără rezerve legate de utilitatea sa. În acelaşi timp, am rezerve legate de sustenabilitatea măsurii”, a declarat Băsescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor