Banii sau greva! Angajatii Spitalului de Boli Infectioase Timisoara nu si-au primit salariile

De Adrian Panduru
Banii sau greva! Angajatii Spitalului de Boli Infectioase Timisoara nu si-au primit salariile
© TION: Banii sau greva! Angajatii Spitalului de Boli Infectioase Timisoara nu si-au primit salariile
Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara nu şi-au primit salariile de câteva zile. Deşi trebuiau să aibă banii deja în buzunar, angajaţii spitalului încă aşteaptă să le intre salariul. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sindicatul este hotărât să intre în grevă.

Banii trebuiau să intre încă din data de 15 octombrie. Din păcate, nici până marţi, 20 octombrie, angajaţii nu şi-au luat salariul, iar dacă situaţia mai continuă, sindicatul, întrunit într-o şedinţă, a decis să intre în grevă şi să meargă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş pentru a-şi cere drepturile. De ce acolo? Pentru că banii au întârziat din cauza neplăţii serviciilor de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), spun reprezentanții spitalului. De altfel, CNAS nu putea să facă acest lucru din moment ce serviciile de tip spitalizare și spitalizare de o zi oferite de către unitatea medicală de la Pădurea Verde nu au fost validate. În consecință, angajații nu și-au primit banii.

Nu se ştie încă dacă greşeala aparține reprezentanților spitalului sau celor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Totodată, se poate să fie și o eroare de sistem. Conform procedurilor în vigoare, pentru a valida nişte servicii medicale, pacientul trebuie să vină cu cardul de sănătate. Validarea acestora se realizează în decurs de 72 de ore de la externare. Şi aici pot interveni probleme, în cazul lipsei cardurilor, mai explică reprezentanții spitalului. Aceștia dau asigurări că problema se va rezolva în curând.

“Au întârziat banii. Casa Naţională nu ne-a validat nişte servicii, multe servicii, nevalidându-se serviciile, nu ne-au dat bani. Până ieri au validat serviciile şi urmează ca până mâine, poimâne să intre bani în cont. A fost o disfuncţionalitate. Sindicatul a spus că face grevă. Acum s-a încheiat procesul de validare, au validat serviciile, în momentul când se validează se primesc şi banii”, spune Virgil Musta, purtătorul de cuvânt Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !