Bani europeni pentru anveloparea blocurilor din Timisoara. Puteti depune cereri la primarie

De Adrian Panduru
6Comentarii
Bani europeni pentru anveloparea blocurilor din Timisoara. Puteti depune cereri la primarie
© TION: Bani europeni pentru anveloparea blocurilor din Timisoara. Puteti depune cereri la primarie
Blocurile construite înainte de 1990 pot fi anvelopate în continuare pe bani europeni. Primăria Timișaora a început să împartă ghiduri pentru anveloparea blocurilor către asociațiile de proprietari, pentru a le ajuta să întocmească dosarele necesare finanțării. Suma totală oferită de UE prin Programul Operațional Regional este de aproape 43 de milioane de euro.

Regiunea Vest dispune de 42,88 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea blocurilor. Sunt acceptate la finanțare proiecte care vizează clădirile rezidențiale cu un regim minim de înălțime de P+2, construite în perioada 1950-1990. Sunt eligibile lucrări de reabilitare termică, dar și alte activități: înlocuirea lifturilor, a corpurilor de iluminat în spațiile comune, branșare/rebranşare la sistemul centralizat de termoficare. Primăria Timișoara așteaptă cereri din partea asociațiilor de proprietari.

Ghidul elaborat de primărie a început deja să fie împărțit prin blocurile din Timișoara. De data aceasta beneficiază de finanțare și imobilele care nu sunt pe arterele principale.

Trebuie să suporte 100% din costurile de reabilitare doar proprietarii de apartamente cu destinația de spații comerciale sau altă destinație decât cea de locuință. Restul proprietarilor trebuie să plătească 25% din cheltuieli. Dacă aveți venituri nete lunare sub câștigul mediu pe economie, atunci nu veți plăti mai mult de 3,5%, iar diferența până la 25% va fi acoperită de la bugetul local, fără a fi recuperată ulterior de la asociația de proprietari. Valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare trebuie să se încadreze între 100.000 euro și 5 milioane euro. Cererile de finanțare poti fi depuse până cel târziu la 1 octombrie 2016, la registratura Primăriei Timișoara.

„Am cerut Direcției de Dezvoltare să elaboreze un ghid plecând de la ghidul național. Așteptăm din partea asociațiilor de proprietari să ne transmită cereri de includere a blocurilor lor în programul de eficientizare energetică”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor