Ultima proba de Bacalaureat! Peste 1.900 de liceeni din Timis dau examen la Geografie, doar 19 din Economie

De Adrian Panduru
Ultima proba de Bacalaureat! Peste 1.900 de liceeni din Timis dau examen la Geografie, doar 19 din Economie
© TION: Ultima proba de Bacalaureat! Peste 1.900 de liceeni din Timis dau examen la Geografie, doar 19 din Economie
Liceenii trec vineri prin ultima probă a examenului de Bacalureat. Astfel, vineri, 3 iulie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării, unde fiecare licean dă examen din materia pe care o stăpâneşte cel mai bine, în funcţie de profilul liceului pe care l-a urmat şi de specializare.

Nu mai puţin de 4842 de elevi sunt înscrişi la ultima probă a Bacalaureatului în Timiş –proba la alegere a profilului. Dintre cei 4842 elevi înscrişi la această probă, 643 susțin examenul la Biologie, Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 1378 dau examen tot la Biologie, dar de data aceasta la Biologie vegetală şi animală, 86 liceeni dau examen la Chimie Organică profil Teoretic, nivel I/II, 15 la Chimie Anorganică Teoretic, nivel I/II, 7 la Chimie Organică profil Tehnologic, nivel I/II şi 11 la Chimie Anorganică Tehnologic, nivel I/II.

Doar 19 liceeni din Timiş au ales pentru ultima probă a BAC-ului Economia, 41 Filosofia, 43 Fizica, profil Teoretic, 55 de candidați de la profilul Tehnologic au ales tot Fizica .

Cei mai mulţi sunt cei care dau BAC-ul la Geografie. În Timiş, la ultimă probă de Bacalaureat, 1909 liceeni susțin examenul la Geografie şi doar 7 la Informatică MI (specializarea Matematică – Informatică) Pascal, 303 la Informatică MI C/C++ şi 6 la Informatică SN (specializarea Ştiinţe ale Naturii) C/C++. La Logică, Argumentare şi Comunicare dau examen 77 de elevi din Timiş, iar la Psihologie – 72. Lista este încheiată de Sociologie, materie la care dau examen 170 de liceeni din Timiş.

La Bacalaureat 2015, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu, această măsură fiind prevăzută în metodologia de examen. Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Ministerul Educaţiei a decis ca lucrările scrise să nu mai fie corectate în acelaşi judeţ, ci în alte judeţe, pentru o mai mare corectitudine. Prin urmare, ziua de afişare a rezultatelor a fost devansată, conform calendarului prezentat de Minsiterul Educaţiei, la fel şi ziua de rezolvare a contestaţiilor şi afişare a rezultatelor finale.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015:

3 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie (După decizia luată la mijloc de examen ca lucrările să se corecteze în alte judeţe. Iniţial rezultatele trebuiau să fie afişate în 6 iulie): Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8-9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie: Afişarea rezultatelor finale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor