Avocat aradean trimis in judecata, dupa ce a inselat un timisorean cu mai multe terenuri

De Raoul Jurchela
1Comentariu
Avocat aradean trimis in judecata, dupa ce a inselat un timisorean cu mai multe terenuri
© foto: arhiva
Acuzații grave pe numele avocatului arădean Augustin Fărcaș. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, după ce a înșelat un timișorean cu câteva terenuri în valoare de 90.000 de euro.

Totul s-a petrecut în cursul anului 2015, spun procurorii. Timișoreanul a moștenit de la mama sa mai multe terenuri, cu o suprafață totală de 15 hectare și i-a cerut ajutorul avocatului arădean pentru a le vinde. S-au întâlnit la Timișoara unde persoana vătămată ar fi semnat o împuternicire avocațială prin care avocatul era mandatat să negocieze vânzarea-cumpărarea terenurilor și să încheie promisiunea de vânzare-cumpărare. Augustin Fărcaș și-a asumat obligația de a informa proprietarul terenurilor cu privire la toate demersurile efectuate, iar cei doi au stabilit ca prețul de vânzare să fie de 90.000 de euro. La ceva timp după aceea, avocatul și-a informat clientul că a găsit un cumpărător, cetățean german, și i-a solicitat timișoreanului să se deplaseze la un birou notarial pentru a-l împuternici să-i vândă terenurile.

„Totodată, acesta i-a înmânat un înscris intitulat «Informare», ce prezenta aparenţa înregistrării la Cabinetul Individual de Avocatură Fărcaş Augustin sub nr. 46/14.05.2015, prin care o informa că a găsit un cumpărător care a acceptat preţul solicitat de ea (n.r. persoana vătămată), de 6.000 euro/ha, sub condiţia încheierii unei promisiuni de vânzare, iar preţul integral urma să fie achitat până cel târziu în data de 20.09.2015.”, spun procurorii timișoreni.

După ce timișoreanul a mers la biroul notarial și a încheiat procura, avocatul a mers la un alt birou notarial și a încheiat promisiunea de vânzare-cumpărare cu o altă persoană decât cea menționată în înscrisul înmânat proprietarului de drept al terenurilor. Avocatul a încasat și 25.000 de euro, bani pe care nu i-a mai dat timișoreanului. Mai mult, în 8 octombrie 2015, avocatul a semnat și contractul de vânzare-cumpărare autentic, însă i-a spus persoanei vătămate că nu a semnat încă actele și nu a primit banii.

„Conştientizând faptul că inculpatul a înşelat-o, persoana vătămată i-a cerut dovezi, iar acesta i-a prezentat mai multe înscrisuri false (notificări către cetăţeanul german, răspunsul reprezentantului acestuia), pentru a o menţine în eroare cu privire la încercările sale de a finaliza operaţiunea de vânzare a terenurilor. Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cetăţeanul german este o persoană neidentificată, iar persoana indicată ca şi reprezentat al său nu are cunoştinţă despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia. Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezintă preţul convenit pentru vânzarea terenului, iar 7.500 euro contravaloarea subvenţiei de la A.P.I.A”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Avocatul arădean a fost trimis acum în judecată pentru înșelăciune, iar cazul său urmează să fie judecat de magistrații Curții de Apel Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor