Avertisment pentru constructorii de autostrăzi. Se vor crea comandamente pentru monitorizarea proiectelor

De Marcel Hoster
1Comentariu
Avertisment pentru constructorii de autostrăzi. Se vor crea comandamente pentru monitorizarea proiectelor
© Tion: Avertisment pentru constructorii de autostrăzi
Constructorii celor două loturi de autostradă din zona de vest a României vor fi monitorizați permanent de Ministerul Transporturilor și Compania de Drumuri pentru a respecta termenele de construcție asumate prin contracte. Dacă cele două porțiuni din Lugoj – Deva sunt destul de avansate, iar riscurile pentru constructori sunt mai mici, probleme ar putea avea firmele care realizează alte tronsoane, ministerul urmând să creeze comandamente speciale care să stea cu ochii pe constructori.

Niciun constructor de autostradă cu contracte în România nu va scăpa dacă nu va fi „cuminte”. Ministrul interimar al Transporturilor a avertizat că nu mai există niciun fel de scuze pentru a nu fi duse la bun sfârșit contractele semnate. Și aceasta la termen. Cel puțin acesta a fost avertismentul lansat după o întâlnire organizată la minister, joi, între Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și reprezentanții companiilor de construcții. Cu cât se va construi mai mult, cu atât mai mare va fi gradul de absorbție a fondurilor europene, a spus Plumb, care a mai anunțat că sunt bani destui alocați și constructorii își vor primi banii datorați la timp. Dar, în același timp, vor fi aplicate penalizări pentru nerespectarea contractelor, ajungându-se chiar la rezilierea acestora.

„Dacă se constată întârzieri din vina dumneavoastră nu vom ezita să reziliem contractele și să activăm toate căile legale pentru recuperarea prejudiciului. Avem bani să dezvoltăm infrastructura, avem bani pentru autostrăzi, dar vrem lucrări de calitate. Cu cât construiți mai mult și mai repede cu atât vom avea și un grad de absorbție al fondurilor europene mai mare”, a anunțat Plumb.

Pentru a se evita apariția de noi întârzieri în derularea construcției, ministerul va înființa comandamente permanente pentru monitorizarea proiectelor. Mai mult, membrii comandamentelor vor fi pe teren, ne garantează actualul interimar de la Transporturilor.

„Am cerut înființarea de Comandamente permanente pentru monitorizarea proiectelor care contribuie la realizarea kilometrilor declarați. Din aceste Comandamente vor face parte: un reprezentant al Ministerul Transporturilor din partea direcției ce se ocupa de fondurile europene, un reprezentant al Autorității de Management – Programul Operațional Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și un reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceste persoane vor fi detașate în teren. Nu vreau să mai găsim scuze, nici noi decidenții, nici constructorii, proiectanții sau alți factori implicați în proiect”, a mai declarat ministrul.

Plumb a menționat, într-un interviu televizat, că nu este treaba ei de unde își vor aduce firmele constructoare muncitorii și că acestea vor trebui să își respecte contractele. Ministrul a spus că în acest an trebuie finalizați 122 de kilometri de autostradă, aceasta conform contractelor. Aici sunt și cele două loturi din Lugoj – Deva, pe care ministrul Lucian Șova le anunța finalizate încă de anul trecut, ceva imposibil, ulterior confirmat și de situația din teren.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor