Aventurile unui biciclist prin Corsica, povestite la Timisoara si in paginile unei carti

De Adrian Panduru
1Comentariu
Aventurile unui biciclist prin Corsica, povestite la Timisoara si in paginile unei carti
© Tion: Aventurile unui biciclist prin Corsica, povestite la Timisoara si in paginile unei carti
Alin Bonța a văzut multe din șaua bicicletei. A fost în multe locuri alături de prietena sa cu două roți. A fost de trei ori la „Il Giro” și o dată la „Le Tour”, iar acum la aproape 54 de ani visează că la vară va termina dificilul Peak Break. Despre aventurile sale pe bicicletă puteți afla mai multe dintr-o carte care va fi lansată joi, 7 iunie, la Timișoara. Autorul vă va povesti prin viu grai despre locurile prin care a fost cu bicicleta, iar vorbele sale vor fi însoțite și de imagini. Alin Bonța a fost „Cu bicicleta prin Corsica”, iar acum a ajuns la Timișoara…

Lansarea cărţii „Cu bicicleta prin Corsica” va avea loc joi, 7 iunie, la ora 19, la librăria „Cartea de Nisip”, din Timişoara. Pasionaţii de bicicletă sunt bineveniți. Vor fi slide-show-uri, se vor viziona filmele excursiei şi apoi se va sta la taclale, despre ciclism şi nu neapărat.

„Eu sunt un tip care a umblat în multe locuri cu bicicleta, şi prin ţară şi prin Europa, în excursii sau la concursuri de granfondo celebre. Au ce povesti cu mine. Dacă cei de la librărie vor fi de acord, vom avea ce povesti până dimineaţa”, a spus Alin.

De peste 30 de ani, Alin Bonța urmăreşte concursurile de ciclism la televizor, iar în urmă cu vreo zece s-a decis să încerce să „simtă” fenomenul şi din interior. Bicicleta lui l-a dus de trei ori la „Il Giro” şi o dată la „Le Tour”, este finisher în mari competiţii de gran fondo cum sunt Oetztal RadMarathon, Maratona dles Dolomites şi Marmotte (Alpes & Pyrenees) şi vârsta de aproape 54 de ani nu îl împiedică să viseze că la vară va termina dificilul Peak Break.

În 2015 a parcurs cu un grup de prieteni creasta Pirineilor de la Mediterană la Atlantic, pe celebra „Route des Cols des Pyrenees”. După această călătorie a început să scrie jurnale de călătorii de prin tot felul de locuri. A fost „Cu bicicleta prin Pirinei” şi acum a venit rândul Corsicii.

„Cartea asta s-a născut, ba nu, a început concepţia ei în 2013, când Turul Franţei a pornit din Corsica. Trei zile nu ne-am dezlipit ochii de la televizor! Făceam cu prietenii mei adevărate conferinţe la telefon, minunându-ne de ceea ce vedeam. La final, concluzia a fost clară: acolo trebuie mers cu bicicleta, mai devreme sau mai târziu… Cele trei etape i-au purtat pe idolii noştri între marile oraşe ale insulei, oraşe de care mai auzisem. Bastia, Ajaccio, Porto Vecchio, le ştiam, chiar dacă pe unele dintre ele din campionatul de fotbal al Franţei. Dar când plutonul a început să intre în „miezul” insulei şi pe la urechile mele au început să susure nume de-a dreptul exotice, Col de Bellagranajo, Corte (uh, sună a Mexic asta!), L’Ospedale iar ochii mi se scăldau în nişte privelişti cum numai prin visele de ciclist mai vezi… atunci am ştiut. Voi pedala pe-acolo”, a spus Alin Bonța.

Cartea este bogat ilustrată şi este însoțită de un DVD cu filmele excursiei, plină de peripeţii, istorioare, fotografii.

„Scriind şi călătorind nu fac decât să suprapun două dintre cele mai mari plăceri ale mele şi să le cresc amândurora intensitatea. Mai simplu: am plecat la drum şi din dorinţa de a scrie o carte de călătorie, dar această dorinţă era hrănită de însăşi pofta de a pleca la drum…”, mai spune Alin.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor