Au incercat sa gaseasca solutii in lupta cu SIDA intr-o dezbatere la Mitropolia Banatului

De Valentin Rusu
Au incercat sa gaseasca solutii in lupta cu SIDA intr-o dezbatere la Mitropolia Banatului
© TION - Dezbaterea „HIV/SIDA, o problemă a comunităţii”
La Mitropolia Banatului din Timişoara a avut loc dezbaterea „HIV/SIDA, o problemă a comunității”, care marchează Ziua mondială SIDA (1 decembrie). La eveniment au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii şi ONG-uri care se luptă pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele HIV seropozitive.

Scopul întâlnirii a fost identificarea problemelor cu care se confruntă persoanele seropozitive la nivel local, precum şi stabilirea unor direcţii de acţiune pentru anul viitor. S-a urmărit identificarea unor soluţii privind îmbunătăţirea situaţiei acestora, integrarea lor în viaţa socială, precum şi modalităţi de responsabilizare a tinerilor în ceea ce priveşte riscurile infectării cu HIV.

Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului „In My Shoes”, derulat de UNOPA, în parteneriat cu Asociaţia UNTEATRU. Proiectul are ca obiectiv general creşterea premiselor de integrare socială pentru persoanele HIV-seropozitive din România. Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie, începând din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei și să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala.

Conform estimărilor, la sfârşitul anului 2012, pe glob, erau 35,3 milioane de persoane infectate cu HIV din care 32,1 milioane adulţi şi 3,3 milioane copii sub 15 ani. În România, potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, până la 30 septembrie, la 54% dintre persoanele infectate cu HIV în acest an calea de transmitere a fost heterosexuală. Numărul pacienţilor în viaţă este de 12.119.

În cadrul campaniei se urmăreşte creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA, creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor