Au inceput lucrarile in Piata Balcescu. Vor fi restrictii, dar circulatia nu se inchide complet

De A. S.
Reactualizat la:
17Comentarii
Au inceput lucrarile in Piata Balcescu. Vor fi restrictii, dar circulatia nu se inchide complet
A început şantierul în Piaţa Bălcescu din Timişoara, unde autorităţile au în plan reorganizarea geometriei intersecţiei prin amenajarea unui sens giratoriu. Pentru început a fost închisă circulaţiei şi decopertată o porţiune de drum, în zona staţiei de taximetre. Circulaţia nu va fi închisă complet pe durata lucrărilor, ci vor fi restricţii de trafic pe diverse tronsoane. Termenul de execuţie este de 4 luni, dar oficialii primăriei promit că lucrarea va fi gata mult mai devreme, până în 15 septembrie.

„Am gândit etapele de execuţie astfel încât în niciun moment circulaţia să nu fie complet închisă (…) Restricţiile de trafic vor fi aplicate în trei etape. Etapa 1 – se închid complet bretelele de circulaţie din partea laterală a pieţei, circulaţia se desfăşoară normal pe benzile din mijlocul intersecţiei, etapa 2 – se deschid traficului bretelele de circulaţie şi se lucrează cu restricţii la benzile din mijlocul intersecţiei, etapa 3 – se reamenajează alveolele şi staţiile de taxi cu restricţii parţiale de circulaţie în zonă afectată”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Intersecţia din Bălcescu va fi reconfigurată – vor exista două benzi de circulaţie pe sens ca şi până acum, dar direcţiile vor fi separate de o insulă centrală -, urmând ca traficul să se desfăşoare după principiul „cedează trecerea” la toate intrările, în dreptul liniilor de tramvai se vor monta indicatoare ce reglementează prioritatea tramvaielor, vor fi amenajate 41 de locuri de parcare, vor fi refăcute trotuarele, se vor amenaja noi staţii de taximetre pe strada Ciprian Porumbescu, alveole pentru transportul în comun pe bulevardul Mihai Viteazu şi piste pentru biciclişti, potrivit reprezentanţilor municipalităţii. În mijlocul viitorului sens giratoriu, autorităţile locale vor să amplaseze Coloana Victoria, monument care se află acum în Cimitirul Eroilor.

„Reamenajarea Pieţei Bălcescu este un obiectiv extrem de important pentru această vară, pe de o parte din punct de vedere al traficului prin acest nod de transport esenţial pentru oraş, dar şi din punct de vedere al imaginii şi funcţionalităţii acestei pieţe. Creşterea siguranţei în trafic pentru şoferi, dar şi cel puţin la fel de important, creşterea siguranţei pentru cei aproape 2000 de elevi ai liceului Grigore Moisil sunt, de asemenea, obiective pe care le-am urmărit în cadrul acestui proiect. Numărul suplimentar de locuri de parcare din faţa bisericii şi a şcolii generale, precum şi restricţionarea circulaţiei în faţa şcolii generale sunt măsuri pentru a atinge aceste obiective. Reamenajarea intersecţiei va duce şi la o creştere a suprafeţei de spaţiu verde cu peste 50% faţă de situaţia existentă. Prin materialele folosite, precum şi prin geometria propusă, prin spaţiul verde suplimentar amenajat peisagistic, precum şi prin crearea premizelor pentru existenţa unui monument în spaţiul amenajat, Piaţa Bălcescu va fi pusă mai bine în valoare din punct de vedere arhitectural şi al patrimoniului istoric”, a adăugat Diaconu.

Lucrările vor fi urgentate astfel încât să fie finalizate până la începerea anului şcolar, deşi termenul de execuţie este de 4 luni potrivit contractului, au anunţat autorităţile locale.
Lucrările din Piaţa Bălcescu, în valoare de 1,1 milioane de lei, sunt realizate de societatea Porr Construct SRL. Investiţia se face cu bani de la bugetul local, proiectul fiind iniţiat încă din timpul fostei administraţii.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor