Atentie, luni este ultima zi in care se pot plati impozitele cu reducere!

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Atentie, luni este ultima zi in care se pot plati impozitele cu reducere!
Nu uitaţi că 31 martie este ultima zi în care se acordă bonificaţia de 10% la plata impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport. De această reducere pot beneficia persoanele fizice care achită impozitul datorat pentru întregul an. Dările pot fi plătite la sediul Direcţiei Fiscale Timişoara, la oficiile poştale sau online şi puteţi afla, telefonic, cât aveţi de plată.

Pentru obţinerea informaţiilor privind cuantumul şi natura obligaţiilor datorate bugetului local, contribuabilii persoane fizice pot accesa aşa-numitul sistem vocal al Primăriei Timişoara, prin apelarea unor numere de telefon – 0256/ 308.930, 308.931, 308.932, 308.933, 308.934, 308.935, 308.936… 308.939.

„Accesarea sistemului se realizează în baza următoarelor informaţii: în baza codului numeric personal, în cazul contribuabililor care nu sunt înregistraţi în sistemul de consultare şi plată online a impozitelor şi taxelor locale, sau în baza codului numeric personal şi a parolei de acces la sistemul de consultare şi plată online, în cazul contribuabililor care sunt înregistraţi în sistem”, precizează şeful Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara (DFMT), Adrian Bodo.

Persoanele fizice care plătesc cu anticipaţie impozitele datorate pe întregul an, până în data de 31 martie, beneficiază de o bonificaţie de 10%.

„De poimâine (n.r. – de marţi), de la 1 aprilie, pentru prima jumătate, primul semestru, se calculează majorări de întârziere de 2% la debitul neachitat (n.r. – calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv). În ceea ce priveşte încasările, până joi, la impozitul pe clădiri am încasat 13 milioane de lei din 23 de milioane. La auto aveam ceva mai puţin, 7 milioane de lei din 21 de milioane”, a afirmat Bodo.

Impozitele pot fi plătite, ca și în anii trecuți, la ghișeele Direcției Fiscale de pe bulevardul Mihai Eminescu nr. 2B, de lângă sediul primăriei (luni, miercuri, joi şi vineri între orele 8.30-16.00; marţi între orele 8.30-18.00), la 12 oficii poștale din oraş sau online, potrivit reprezentanţilor DFMT.

 

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor