Asfalt de peste 380.000 de euro pe Calea Mosnitei si pe Albastrelelor

De A.S.
7Comentarii
Asfalt de peste 380.000 de euro pe Calea Mosnitei si pe Albastrelelor
Reprezentanţii Primăriei Timişoara le recomandă şoferilor să folosească o nouă legătură, pe Calea Moşniţei – strada Albăstrelelor, două drumuri care au fost recent asfaltate, pentru descongestionarea circulaţiei în zona Plopi – Traian. Lucrările au costat aproape 385.000 de euro.

De lucrările de pe Calea Moşniţei s-au ocupat societăţile RSG şi Drumuri Municipale (SDM), iar de cele de pe strada Albăstrelelor doar SDM. S-a turnat asfalt pe o lungime de 2,2 kilometri, valoarea lucrărilor fiind de circa 1,7 milioane de lei.

Ce fel de lucrări s-au executat? „Reparaţia acestor străzi a constat în repararea structurii de rezistenţă a carosabilului, acolo unde situaţia impunea acest lucru, montarea de borduri noi, aşternerea şi înlocuirea covorului asfaltic şi amenajarea unui şanţ pentru scurgerea apelor pluviale, dat fiind faptul că strada nu avea prevăzut pe ultimul tronson un canal colector al apelor pluviale”, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

„Drumul era în ultimul hal. Pe o porţiune nu a fost reparat de nici nu se mai ştie când, iar pe alta au fost lucrări de canalizare. Prin această lucrare, am asigurat o legătură mult mai rapidă pentru un număr mare de locuitori care trăiesc în această zonă a oraşului, în Câmpului, Lunei, Baba Dochia, respectiv Kuncz. Acum se poate veni de pe Stan Vidrighin, se poate merge fie pe Torac şi se ajunge la Podul Mihai Viteazu, fie se poate veni pe această nouă rută, pe Calea Moşnitei, respectiv pe Albăstrelelor, tot până la Podul Mihai Viteazu. Cel mai mare câştig ar fi dacă s-ar reuşi să se poată trece podul de la Ghiroda pe aici şi atunci am avea o nouă rută către aeroport. Am avea o rută alternativă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că pe viitor pe acolo ar putea fi amenajat şi un drum spre comuna Moşniţa Nouă.
„Se va putea ajunge pe aici la Moşniţa Veche, trebuie ca şi comuna Moşnita Nouă să realizeze partea de drum care îi aduce pe şoferi până la graniţa cu Timişoara. De la intersecţia cu Albăstrelelor e o distanţă de câteva sute de metri până la canal, iar de acolo, de la canal, este domeniul comunei Moşniţa Nouă. Noi facem într-un timp extrem de scurt lucrarea care ne revine pentru a asigura acel racord, dar nu i-am dat prioritate acum, pentru că aşteptăm să se pună în mişcare şi comuna Moşniţa Nouă”, a mai declarat Robu.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor