Arme, uniforme si echipament din Primul Război Mondial, la Timisoara. Doua zile de spectacole, scrima si lectii de duel

De Adrian Panduru
6Comentarii
Arme, uniforme si echipament din Primul Război Mondial, la Timisoara. Doua zile de spectacole, scrima si lectii de duel
© Foto: Muzeul Național al Banatului
La Timișoara va avea loc, în organizarea Muzeului Național al Banatului, un eveniment de reconstituire istorică a Primului Război Mondial. Vor fi spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în Primul Război Mondial, vor fi lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc și… salve de tun. Vă prezentăm programul evenimentului.

Evenimentul „Primul Război Mondial, o reconstituire istorică”, va avea loc la Bastion, în Timișoara, sâmbătă, 23 iunie și duminică, 24 iunie.

„În organizarea Muzeului Național al Banatului, evenimentul va oferi spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme ,arme și echipament ale armatelor participante în primul război mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstrații close-up de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, și, firește, fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun”, transmit organizattorii – Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Vor participa reprezentanți ai organizațiilor de reconstituire istorică din țară – Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului.

Spectacolele care vor fi prezentate sunt o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori – ANIMA IGNIS, va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil.

Prezentatorii evenimentului sunt Andrei Moț și Sergiu Galiș.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 23 iunie 2018

Orele 11-12 Parada militară a participanților, în sunet de fanfară, cu plecare din Bastionul Theresia și oprire în Piața Libertații și Piața Victoriei pentru momente de reconstituire istorică.

Orele 15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial.

Orele 21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

Duminică, 24 iunie 2018

Orele 11-13 ARMELE MARELUI RĂZBOI, prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari a armatei române actuale; lecții de duel și lupte scenice.

Orele 15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

Orele 21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION, a doua parte a spectacolului de lumină și foc, cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

Ora 22:00 Momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică, în salve de tun, finalul festivalului dedicat Primului Război Mondial.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor