Aquatim are solutia: cum sa feriti subsolurile de inundatii

De T. Ex.
Aquatim are solutia: cum sa feriti subsolurile de inundatii
© TION: Aquatim are solutia: cum sa feriti subsolurile de inundatii
Ploile din ultimele zile au creat inundații în subsolurile caselor din Timișoara. Mai mult de 20 de timișoreni au sunat în ultimele 24 de ore la dispeceratul Aquatim pentru a se plânge de această problemă, iar numărul lor crește la fiecare ploaie torențială. Potrivit reprezentanților societății de apă și canal, problema poate fi rezolvată foarte simplu.

De fiecare dată când plouă mai tare în Timișoara și trec volume de apă foarte mari prin sistemul de canalizare, apa refulează în subsolurile timișorenilor.

„Intervențiile echipelor Aquatim pentru evacuarea apei din subsoluri rezolvă, de multe ori, doar momentan problema. La prima ploaie mai puternică situația se poate repeta. Cauzele acestei probleme pot fi însă rezolvate de deținătorii subsolurilor, acestea fiind fie de natură constructivă, fie ținând de folosirea improprie a canalizării. Multe subsoluri din Timișoara au fost reamenajate ca locuinţe, birouri sau spaţii comerciale, fiind inițial spații tehnice sau de depozitare. Dacă, la reamenajare, nu au fost respectate normele legale, și instalaţiile interioare au fost conectate la rețeaua publică de canalizare neautorizat, fără un proiect tehnic corespunzător, a apărut un risc foarte mare de inundare al acestora”, transmite Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Potrivit reprezentanților societății de apă și canal, legislația prevede ca imobilele cu subsoluri echipate cu instalații sanitare să se racordeze doar cu respectarea măsurilor speciale anti-refulare din colector spre subsol. Specialiștii pot recomanda soluții tehnice, oferind, la cerere, proiectanților sau utilizatorilor serviciilor, consultanță de specialitate, fără să perceapă taxe.

„Una din soluțiile recomandate este montarea pe reţeaua interioară de canalizare a unei clapete anti-refulare. Este foarte important ca apa de ploaie colectată de pe acoperişuri sau alte suprafeţe să fie evacuată după clapetă şi, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat, pentru a evita inundarea. Aruncarea deșeurilor menajere și a altor obiecte în vasul de toaletă sau direct în canalizare de către locatari poate duce la înfundarea racordului clădirii și a refulării apei murdare, subsolurile neprevăzute cu clapete fiind primele vizate. Dacă rețeaua de canalizare este «solicitată» mai mult din cauza ploii, rețeta unui dezastru în locuință este ca și asigurată”, conchide Ilie Vlaicu, șeful Aquatim.

Articole pe aceeași temă:

Ploaia a facut din nou ravagii in Timisoara. Mai multe strazi au fost inundate0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !