Aproximativ 50.000 de semnaturi stranse in Timis impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

De Adrian Panduru
38Comentarii
Aproximativ 50.000 de semnaturi stranse in Timis impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
© Aproximativ 50.000 de semnaturi stranse in Timis impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
Continuă strângerea de semnături, în județul Timiș, împotriva căsătoriilor între persoanele de același sex. Practic, strângerea de semnături se face pentru a schimba o propoziție din Constituție care definește căsătoria ca și uniunea dintre doi soți. Cei care vor să schimbe Constituția doresc ca acolo să scrie – căsătoria este uniunea între o femeie și un bărbat. În acest fel, valul de căsătorii între persoanele de același sex din alte țări nu ar atinge și România.

În Timiș s-au strâns deja aproximativ 50.000 de semnături pentru schimbarea Constituției, după cum declară reprezentanții Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Timiș.

Semnăturile se adună și la biserică, deoarece instituțiile de cult susțin acest demers, se adună semnături în grupul de prieteni, le strâng voluntarii, ori vin doritorii să semneze pe liste, aflate în biserici sau în preajma lor.

„Semnăturile se adună prin toate variantele posibile. Vin și semnează oamenii care susțin familia tradițională, oamenii sunt responsabili, doresc să facă lucrul ăsta, că sunt medici, patroni de firme, nu contează ce meserie și funcție au. Într-o primă fază am făcut publică această inițiativă, după care am văzut că oamenii sunt entuziaști, vor să le dăm formularele, să le trimitem pe mail. Avem peste 2.000 de voluntari, în special din rândul tinerilor. Voluntarii sunt oameni din biserică, acești oameni care se ocupă, în cercul de prieteni, cu strângerea semnăturilor. Au venit tineri care ne-au cerut flyere, liste, să meargă ei din ușă în ușă. Foarte mulți strâng semnături și prin firme, este vorba despre cei care-i interesează și țin la familia tradițională. Noi ne dorim să strângem cât mai multe, pentru că în felul acesta ne dăm seama care e poziția oamenilor vizavi de acest subiect. Vrem să întărim o realitate, până la urmă căsătoria se face între un bărbat și o femeie, noi vrem să ne asigurăm de lucrul acesta în continuare”, spune Claudia Albulescu, președinte APOR Timiș.

La Timișoara se strâng astfel de semnături, la biserică, ori de către membri celor 20 de ONG-uri, care susțin acest proiect inițiat de Coaliția pentru Familie.

Ținta este de a se strânge 500.000 de semnături la nivel național. La sfârșitul lunii ianuarie, datele se vor centraliza și vor fi trimise către primării pentru validarea lor, urmând să fie apoi trimise spre Curtea Constituțională. Ce e de schimbat? O frază… „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, scrie în Constituție, iar inițiatorii strângerii de semnături vor să se specifice că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Printre ONG-urile care susțin această inițiativă se numără și Asociația Alianței Familiilor din România, Familia Tradițională, Asociația Înțelege Autismul, Asociația Dascălilor din România și altele.

Articole pe aceeași temă:

Schimbarea Constitutiei – discutata in biserici, la slujba de Craciun. Familia, formata din barbat si femeie

Casatoria sa fie doar intre barbat si femeie? 12.000 de timiseni au semnat sa schimbe Constitutia38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor