Aproape 6.000 de locuri la liceele si scolile profesionale de stat din Timis pentru elevii care au terminat clasa a opta

De Adrian Panduru
Aproape 6.000 de locuri la liceele si scolile profesionale de stat din Timis pentru elevii care au terminat clasa a opta
© Foto: Tion
După ce au trecut de Evaluarea Națională, elevii care au terminat clasa a VIII-a sunt în mijlocul unei alte etape pline de emoții – admiterea la liceu sau școala profesională. Peste 4.700 de locuri sunt disponibile la liceele de stat din Timiș, în anul școlar 2018-2019 și peste o mie de locuri la școlile profesionale.

Elevi care au terminat clasa a VIII-a şi părinţii lor, asistaţi de diriginţi, vor putea completa opţiunile în fişele de admitere la liceu până în 3 iulie. Ministerul Educaţiei recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni.

Nu mai puțin de 5.771 locuri sunt disponibile la liceele și școlile profesionale de stat din Timiș pentru anul 2018-2019.

În Timiș sunt disponibile pentru anul școlar viitor, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, 4.365 de locuri la liceu, în clasa a IX-a, la „zi” în 156 de clase. La seral și la frecvență redusă, elevii care au terminat clasa a VIII-a au la dispoziție 364 de locuri la liceu în 13 clase propuse pentru anul școlar viitor. Școlile profesionale de stat le oferă elevilor din Timiș, pentru anul școlar viitor, 1.042 de locuri în 44 de clase.

Învățământul privat oferă pentru anul școlar viitor 196 de locuri la liceu, la „zi”, 168 de locuri la liceu „seral” și „frecvență redusă” și 112 locuri în școlile profesionale.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor de înscriere la liceu, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor computerizate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie. În unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal, în care candidaţii au fost repartizaţi, se va realiza între 10 şi 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat la liceu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor