Aproape 500.000 de euro din bani europeni vor fi folosiţi la proiecte publice în microregiunea Timişul de Centru

De Marcel Hoster
1Comentariu
Aproape 500.000 de euro din bani europeni vor fi folosiţi la proiecte publice în microregiunea Timişul de Centru
© foto: GAL Timisul de Centru
Un număr de 15 localităţi din Timiş şi una din Caraş beneficiază de fonduri europene nerambursabile de aproape 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacităţii administrative şi gospodăririi domeniului public, dar şi pentru dezvoltarea socială sau medicală a localităţilor.

Grupul de Acţiune Locală – Gal Timişul de Centru a anunţat proiectele care vor beneficia de finanţări în vederea dezvoltării localităţilor membre în mai multe domenii. Suma totală disponibilă este de aproximativ 485.000 de euro. Astfel, autorităților publice de pe raza GAL Timișul de Centru le-au fost alocate 160.000 de euro, banii fiind destinați dotării serviciilor publice cu echipamente necesare gospodăririi eficiente a domeniului public. O altă sumă importantă, 110.000 euro, va avea ca destinaţie zona socio-medicală, această sumă fiind împărțită între modernizarea unui centru socio-medical în satul Șipet, comuna Tormac, și achiziționarea unei ambulanțe în comuna Parța. De asemenea, pentru activitățile sportive și sprijinirea capacității administrative a societății civile au fost alocate 90.000 de euro, iar 72.000 de euro au fost alocate susținerii activităților non-agricole din microregiunea Timișul de Centru. Pentru refacerea și consolidarea ecosistemelor și realizarea de acțiuni de conștientizare cu privire la mediul înconjurător s-au alocat puțin peste 50.000 de euro.

„Este prima selecție din acest an și ne bucurăm că am reușit să atingem o gamă vastă de domenii care sunt finanțate. În primăvara acestui an, se va deschide o sesiune nouă de apeluri de depunere de proiecte pentru ONG, agricol, non-agricol și asociativitate și creare de cooperative, unde sper să avem din nou proiecte eligibile pe care să le putem finanța. O altă veste bună e că proiectele selectate anul trecut sunt deja în fază de implementare, ceea ce înseamnă că lucrurile funcționează foarte bine”, a declarat Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

Teritoriul acoperit de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru include 15 localităţi, din care 14 localităţi (2 oraşe – Ciacova şi Buziaş şi 12 comune – Tormac, Sînmihaiu Român, Moşniţa Nouă, Niţchidorf, Şag, Parţa, Giroc, Ghiroda, Chevereşu Mare, Giulvăz, Sacoşu Turcesc şi Peciu Nou) fac parte din judeţul Timiş şi o localitate – Vermeş, care face parte din judeţul Caraş – Severin.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor