Aproape 2.000 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoli unde nu a fost depusa nicio cerere valida

De Adrian Panduru
1Comentariu
Aproape 2.000 de copii au fost inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Scoli unde nu a fost depusa nicio cerere valida
© Foto: arhivă
Aproape 2.000 de copii au fost înscriși deja în clasa pregătitoare, în Timiș, până la finalul zilei de 12 martie. Înscrierile au început în 8 martie și continuă până în data de 26 a lunii în curs. La unele școli din Timiș numărul copiilor înscriși a trecut de 100, în timp de la altele încă este zero.

În Timiș au fost înscriși în aceste zile 1.980 de copii în clasa pregătitoare și au fost formate 222 de clase.

La Colegiul Național Bănățean din Timișoara au fost depuse 122 de cereri valide – 91 de viitori elevi au fost înscriși pe locurile cu predare în limba română și 31 la clasa de germană. La Colegiul Național Bănățean a fost depășit deja numărul de locuri pentru singura clasă cu predare în limba germană. Au fost depuse 31 de cereri, care au fost validate pentru această clasă, în condițiile în care o clasă pregătitoare are 25 de copii. Reprezentanții școlii pot cere inspectoratului încă o clasă în limba germană.

La Școala Generală nr. 7 Sfânta Maria au fost înscriși până acum 117 copii.

La Școala Generală nr. 24 au fost înscriși deja 107, la fel și la Școala nr. 30 din Timișoara.

La Liceul Grigore Moisil au fost înscriși, până acum, 70 de copii, iar la Școala Generală nr. 19 Avram Iancu au fost depuse până acum 58 de cereri. La Liceul Pedagogic din Timișoara au fost înscriși deja 35 de copii. La Școala Generală din Dumbrăvița sunt deja înscriși 58 de micuți.

Sunt școli unde nu a fost înscris niciun copil până la finalul zilei de luni, 12 martie.

La școala din Jamu Mare nu a fost depusă nicio cerere validă. Aceeași situație este și la Sânmihaiu Român și Utvin. Niciun copil nu a fost înscris nici la Școala din Giulvăz și nici la Liceul Teoretic din Peciu Nou.

Nu a fost depusă nicio cerere nici la Colegiul Electrotimiș, la programul „step by step” și nici la Școala Gimnazială din comuna Curtea, la programul „simultan”, pentru care sunt alocate numai trei locuri, la această școală. Nicio cerere nu a fost depusă nici la Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara.

Prima etapă de înscriere a început în 8 martie și se finalizează în 26 martie.

În prima etapă sunt înscriși cu prioritate copiii care locuiesc în zonă (acolo unde școala are circumscripție), adică se află în circumscripția școlii, cel puțin la clasele de Română.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri, conform Inspectoratului Școlar Județean.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Adrian Panduru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor