Aprinde o stea la Timisoara pentru copiii care renunta la scoala din cauza… saraciei

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
Aprinde o stea la Timisoara pentru copiii care renunta la scoala din cauza… saraciei
© Tion: Aprinde o stea la Timisoara pentru copiii care renunta la scoala din cauza... saraciei
La Timișoara se va derula campania „Un milion de stele – Spune nu abandonului școlar!”, inițiată de Federația Caritas împreună cu partenerii săi. Va avea loc un eveniment stradal, unde participanții vor aprinde o lumânare, o „stea”, pentru a face vizibilă problema abandonului școlar. Sunt copii care renunță la școală din cauza… sărăciei. Se pot face și donații…

Se vor aprinde „stele” pentru copiii nevăzuți, care renunță la școală din cauza sărăciei joi, în 15 noiembrie, începând cu ora 18, în fața Bisericii „Sfânta Ecaterina” din Timișoara, str. Bolyai Janos (Pietrosu) nr. 4. În mod simbolic, participanții sunt invitați să aprindă câte o lumânare și să facă vizibilă problematica abandonului școlar. Donații pot fi făcute la fața locului pentru a ajuta Federația Caritas Timișoara să lupte împotriva abandonului școlar.

Caritas Timișoara oferă anual servicii pentru prevenirea abandonului școlar, mai ales în mediul rural, pentru un număr de peste 240 de copii și familiile lor. Principalele servicii oferite sunt: servicii de cazare, hrană, rechizite școlare, sprijin în realizarea temelor, activități de dezvoltare personală etc.

„În condițiile în care peste 270.000 de tineri părăsesc timpuriu școala în România, fapt ce ne situează pe locul 3 în Uniunea Europeană , Federația Caritas dorește să atragă atenția cu privire la una dintre cele mai grave probleme sociale cu care ne confruntăm ca societate pe termen mediu și lung”, transmit organizatorii evenimentului.

Organizații și instituții locale s-au solidarizat cu mesajul campaniei. Partenerii Federației Caritas Timișoara la acest eveniment sunt: Direcția de Asistență Socială Timișoara, Organizația Salvați Copiii, filiala Timiș, Fundația „Pentru Voi’’ și Fundația Kindezukunft – Rudolf Walther Timișoara.

Campania „Un milion de stele – Spune nu abandonului școlar!” este organizată în cadrul programului D.A.R.E – „Dream, Achieve, Realize, Express – Educație și inovare socială în Ucraina, Republica Moldova și România pentru o viață bună pentru copiii noștri” și este susținut de Caritas Viena.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor