Aplicatie pentru proceduri judiciare derulate mai eficient, la Curtea de Apel Timisoara

De Raoul Jurchela
Aplicatie pentru proceduri judiciare derulate mai eficient, la Curtea de Apel Timisoara
© foto: arhiva
Aplicație electronică în premieră națională, la Curtea de Apel Timișoara. Reprezentanții instituției au implementat un software care eficientizează modul de derulare a procedurilor judiciare. Sistemul este deja funcțional din 21 mai 2018.

Aplicația este foarte utilă în cazurile în care este necesară o expertiză judiciară. Ea permite accesul la o listă cu experți din cele trei județe aflate în circumscripția Curții de Apel Timișoara și din orice specialitate existentă în evidențele birourilor locale de expertize.

„De asemenea, aplicaţia asigură de îndată desemnarea aleatorie a unui expert din lista furnizată, în cazul în care părţile nu convin asupra unui expert din lista generată de program. În sfârşit, aceeaşi aplicaţie realizează de îndată şi automat înştiinţarea biroului local de expertiză cu privire la expertul desemnat, dosarul în care a fost desemnat, termenul de judecată fixat pentru întocmirea lucrării şi onorariul provizoriu stabilit în sarcina părţii. Aplicaţia este utilizabilă la toate instanţele arondate Curţii de Apel Timişoara, respectiv la absolut toate instanţele de judecată din judeţele Arad, Caraş Severin şi Timiş şi a fost dezvoltată şi testată cu succes, iniţial ca program pilot, la nivelul Tribunalului Arad. Aceeaşi procedură de desemnare aleatorie este utilizabilă şi în cazul curatorilor şi administratorilor judiciari, în litigiile care presupun prezenţa acestora”, transmit reprezentanții Curții de Apel Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor