Apele Romane investesc 17 milioane de lei pentru evitarea inundatiilor in zona Nadrag

De Marcel Hoster
4Comentarii
Apele Romane investesc 17 milioane de lei pentru evitarea inundatiilor in zona Nadrag
© Tion: Apele Romane investesc 17 milioane de lei pentru evitarea inundatiilor in zona Nadrag
Apele Române vor investi nu mai puțin de 17 milioane de lei pentru a realiza o serie de lucrări care să protejeze zona Nădragului de inundații. Vor avea loc reprofilări şi regularizări de albii, dar şi consolidări ale malului.

Locuitorii din zona Nădrag din Timiş ar urma să beneficieze de mai multă siguranță, după ce Administrația Bazinală a Apelor Banat va investi 17,1 milioane de lei în activitățile de regularizare a două pârâuri din zonă, Nădrag şi Cornetu. Beneficiare vor fi localitatea amintită, dar şi Jdioara, a anunțat Titu Bojin, director ABA Banat, cu ocazia semnării contractului de realizare a lucrărilor

Obiectivul investiției constă în realizarea lucrărilor de infrastructură pentru apărarea împotriva inundațiilor prin reprofilare, regularizare albii minore şi consolidări de maluri. Atât pârâul Nădrag cât şi afluentul acestuia, pârâul Cornetu, prezintă aspecte negative în urma viiturilor repetate din ultimii ani: albie colmatată cu aluviuni transportate de pârâuri, din amonte„ maluri erodate, lucrări hidrotehnice (ziduri de sprijin) deteriorate, poduri şi podețe cu fundații subspălate.

Vor avea loc lucrări de reprofilare şi regularizare albii minore (6 kilometri), dar şi consolidări de maluri (12,5 kilometri).

Termenul de execuție a lucrărilor este de 36 luni, iar valoarea totală a investiției este de 17,1 milioane de lei fără TVA.

„Acestea sunt două dintre cele 16 proiecte care se derulează în spațiul hidrografic al Banatului. Cele mai importante sunt cel de pe Bârzava şi polderul de la Gherteniş, care se află aici. Acesta va fi reamenajat pentru a putea intra în funcțiune mai rapid când sunt ape mari. Al doilea proiect, să putem sprijini activitatea primăriei în problema cu vaporaşele, este şi nodul de la Sânmihaiu Român, care este demarat, s-a dat drumul la licitație, este vorba de ecluze, inclusiv punctele de trecere a frontierei. Este un proiect de 14 milioane din fonduri IPA”, a declarat Titu Bojin, la semnarea contractului de finanțare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor