Apel al mitropolitului Banatului catre preoti: Sa dea dovada de solidaritate fata de familiile care au avut de suferit in urma furtunii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
17Comentarii
Apel al mitropolitului Banatului catre preoti: Sa dea dovada de solidaritate fata de familiile care au avut de suferit in urma furtunii
© Foto: Cornel Putan
Furtuna de duminică a afectat Catedrala Mitropolitană din Timișoara, precum și 35 de biserici și zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timișoarei. Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan a fost imediat după furtună în parohiile afectate și le cere preoților din toate bisericile să dea dovadă de solidaritate cu cei afectați de furtună.

Imediat după încetarea furtunii, mitropolitul Banatului ÎPS Ioan a fost în parohiile afectate, pentru a vedea pagubele care au survenit, mobilizând preoții să organizeze grupe de credincioși, care au intervenit pentru remedierea efectelor furtunii.

Mitropolitul Banatului a dat dispoziție tuturor preoților din eparhie să-i sprijine pe cei care au avut decese în familiile lor, oferindu-se locuri de veci gratuite și scutirea de orice contribuție financiară și să se acorde și în continuare ajutoare financiare sau materiale celor care au trecut prin această încercare.

„Rog pe toți preoții din eparhie să dea dovadă de multă solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii, ca, într-un timp cât mai scurt, bisericile, casele și școlile afectate să poată fi utilizate de beneficiarii lor. În acest moment se efectuează reparații la majoritatea bisericilor și caselor afectate de furtună, asigurându-se minimul necesar din fondurile protopopești de întrajutorare, precum și din fondul Centrului eparhial de solidaritate creștină, ținându-se seama, în mod special, de casele familiilor cu resurse financiare insuficiente, întrucât mulți dintre cei încercați în aceste zile nu reușesc să depășească o astfel de situație. Mulțumim Preafericitului Patriarh Daniel care în aceste momente a fost alături de noi, asigurându-ne de un ajutor financiar pentru refacerea bisericilor, caselor parohiale și locuințele credincioșilor din Mitropolia Banatului”, a transmis mitropolitul Banatului ÎPS Ioan.

La Catedrala Mitropolitană și la celelalte biserici și mănăstiri se vor oficia slujbe de pomenire pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma furtunii, dar și slujbe pentru însănătoșirea grabnică a răniților. Peste 40 de oameni din Timișoara și Județul Timiș, printre care și copii, sunt internați în spitale.

Și reprezentanții Patriarhiei Române au îndemnat la rugăciune și sprijin material, acolo unde este nevoie.

„În urma fenomenelor meteorologice extrem de severe care au provocat decesul a 8 persoane, rănirea altor 137 și grave pagube materiale în judeţele Timiş, Arad şi Bistriţa Năsăud, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor clerul şi credincioşii din toate parohiile şi mănăstirile la rugăciune şi solidaritate exprimată inclusiv prin sprijin material concret, acolo unde este nevoie.

Rugăciunea unită cu fapta bună reprezintă, mai ales în asemenea situații, un act de responsabilitate creștină şi solidaritate socială care întăreşte credinţa şi speranţa că necazurile vor fi depăşite întotdeauna cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinirea celor aflaţi în dificultate.

Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul, pentru alinarea durerii familiilor acestora și pentru grabnica însănătoșire a celor răniți”, a transmis Biroul de presă al Patriarhiei Române.

 

 17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor