Pretul apartamentelor din Timisoara, mai mic decat media nationala

De M. Hoster
Reactualizat la:
Pretul apartamentelor din Timisoara, mai mic decat media nationala
Timişoara merge din nou împotriva trendului imobiliar. Deşi media naţională a preţurilor la apartamente creşte, oraşul de pe Bega este singurul centru major unde a avut loc o scădere. E drept, preţul mediu calculat pentru un metru pătrat construit a scăzut cu doar 2 euro.

Anul 2013 nu a fost unul extraordinar din punct de vedere al preţului la apartamente, acesta a scăzut în medie mai mult decât în 2012 și 2013 la un loc (cu 8,2%, față de 4% și, respectiv, 1,3%), la începutul lui 2014 preţurile par să revină pe creştere. Desigur, Timişoara este din nou excepţie. Dacă în ianuarie a avut loc un avans de 0,6% la nivel național, conform indicelui calculat de unul dintre principalele portaluri de pe piaţă, în februarie prețul mediu cerut de către vânzători a consemnat o creștere de 1,8%, de la 903 până la 919 euro pe metru pătrat util. Față de perioada similară a anului trecut, pretențiile proprietarilor sunt, în medie, cu 5,5% mai reduse. În a doua lună din 2014, marile orașe ale țării au consemnat un trend general ascendent al prețurilor pe segmentul apartamentelor vechi, în vreme ce unitățile locative nou-construite au continuat să se ieftinească (cu o singură excepție).

În Timişoara, prețul mediu cerut de proprietari a scăzut cu 0,2% în februarie (de la 807 la 805 euro pe metru pătrat). Timișoara este singurul dintre centrele regionale analizate în care prețul actual este mai mare decât în perioada similară a anului trecut, la o diferență de 2,3%. În ultima lună pretențiile vânzătorilor de apartamente vechi au rămas relativ constante (cu o variație ușoară, de 0,1%, de la 791 la 792 de euro pe metru pătrat) și sunt cu 1,9% mai ridicate decât la sfârșitul lui februarie 2013. Pe segmentul locuințelor noi, prețurile au scăzut cu 1,2% în ultimele 28 de zile (de la 894 la 883 de euro pe metru pătrat), dar sunt cu 6,8% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor